- Reklama -

Ottawa Senators: Rozklad v přímém přenosu

- Reklama -

Generální manažer:
Pierre Dorion
Hlavní kouč:
Guy Boucher
Kapitán:
neurčen
Umístění v ročníku 2017-18:
7. místo v Atlantické divizi (67 bodů)
Play-off 2017-18:
neúčast
Nejproduktivnější hráči 2017-18:
62 – Mark Stone (20+42)
62 – Erik Karlsson (9+53)
56 – Mike Hoffman (22+34)
Nejlepší střelec 2017-18:
23 – Matt Duchene, Ryan Dzingel
Nejlepší hráč v hodnocení plus/mínus:
+9 Mark Stone
Nejtrestanější hráč:
Mark Borowiecki – 64 trestných minut
Příchody:
Mikkel Boedker, Chris Tierney, Dylan DeMelo, Brady Tkachuk, Rudolf Balcers, Josh Norris
Odchody:
Erik Karlsson, Mike Hoffman, Alexandre Burrows




Předpokládaná sestava:
Brankáři:
Craig Anderson, Mike Condon
Obrana:
Thomas Chabot – Cody Ceci
Mark Borowiecki – Chris Wideman
Christian Wolanin – Dylan DeMelo
(Ben Harpur)
Útok:
Bobby Ryan – Matt Duchene – Mark Stone
Brady Tkachuk – Logan Brown – Ryan Dzingel
Mikkel Boedker – Jean-Gabriel Pageau – Colin White
Magnus Pääjärvi – Chris Tierney – Marian Gáborík
(Filip Chlapík, Zack Smith, Tom Pyatt)
Shrnutí:
Organizaci z hlavního města Kanady postihl během poměrně krátké doby strmý pád. Na jaře roku 2017 dělil Senátory v prodloužení sedmého zápasu jediný gól od postupu do finále Stanley Cupu. O rok později se ale klub nachází v úplně jiné situaci a fanoušci zuří.
Fanshop týmu
Senators prožili nejhorší sezónu za posledních dvacet let a na pozice pro play-off se dívali s obrovským odstupem. Kromě je toho ale stíhala jedna rána za druhou. KapitánErik Karlsson si prožil noční můru, když se jeho manželce narodilo mrtvé dítě. Krátce nato pak vyplula na povrch aféra s údajným obtěžováním Karlssonovy manželky snoubenkou spoluhráče Mikea Hoffmana.
Výsledek? Ani jedna z opor už v Ottawě nepůsobí. Vedení klubu se nejprve rozloučilo s Hoffmanem, kterého vyměnilo na Floridu. A nakonec dospěla ke svému konci i dlouhotrvající Karlssonova sága. Jeden z nejlepších beků své generace a zřejmě nejlepší hráč historie Senators, se stěhoval do San Jose.
A náhrada za něj? Útočník Chris Tierney, zadák Dylan DeMelo, mladíci Rudolf Balcers a Josh Norris a nějaké draftové volby k tomu. Jen málokdo považuje tuto protihodnotu za adekvátní. Fanoušci ve městě jsou naštvaní, spousta z nich okamžitě po trejdu vyhrožovala, že s kupováním lístků na Sens končí.
Ztráta největší hvězdy týmu pro ně byla zkrátka hořkou pilulkou ke spolknutí. Hlasy po změně majitele sílí, kontroverzní Eugene Melnyk se opravdu netěší přílišné oblibě. A trenéři se musejí vypořádat s tím, že jim v sestavě poprvé za poslední dekádu chybí Erik Karlsson, a spolu s ním také prověřený střelec Mike Hoffman.
A mohlo by být ještě hůř. Klíčový útočník Mark Stone sice s klubem prodloužil smlouvu, ale jen o jeden rok. Za rok se může stát nechráněným volným hráčem, stejně jako Matt Duchene. Jak si s touto situací Senators poradí? Přesvědčí tyto hráče, že má smysl v Ottawě pokračovat? Nebo je v průběhu sezóny vymění, aby o ně nepřišli bez náhrady? A podaří se vyměnit přeplaceného Bobbyho Ryana?
Další fackou do tváře hráčů i fanoušků pak bylo umístění Zacka Smithe na listinu volných hráčů krátce před startem sezóny. Oblíbený srdcař a jeden z nejdéle sloužících hráčů v klubu sice loni nepodával odpovídající výkony, v kabině byl ale velmi oblíbený. Spoluhráči z tohoto kroku vedení, slušně řečeno, nebyli nadšeni.
Nad ottawským klubem se zkrátka vznáší příliš mnoho otazníků a nenajde se snad nikdo, kdo by tento rozložený tým pasoval letos na postup do play-off. Předpovědi naopak řadí Sens na samotné ligové dno. Pokud by alespoň vlastnili svou volbu v prvním kole následujícího draftu, mohli by si dělat zálusk na zisk Jacka Hughese.
Sens si mohli vybrat, zda se za Matta Duchenea vzdají své volby v prvním kole v roce 2018 nebo o rok později. Pro mnohé nepochopitelně zvolili druhou variantu a letos draftovali ze čtvrtého místa útočníka Bradyho Tkachuka. Při zamýšlené přestavbě by se jim ten pick příští rok náramně hodil. To v Coloradu teď nejspíš skáčou radostí…

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -