- Reklama -

Ottawě utíká šance play off mezi prsty. Senátoři si opět neporadili s Torontem

- Reklama -

Ottawa se s nástupem Andrewa Hammonda do branky rozjela k parádním výkonům a málem ztracené sezóně dala nečekanou zápletku. Senátoři však mají jeden velký mindrák. Jmenuje se Toronto. Kanadský rival, který patří letos k nejhorším v lize, na Senátory ale prostě umí.
Maple Leafs to prokázali zhruba před týdnem, kdy přehráli Sens 4:3 po samostatných nájezdech, další důkaz svému kanadskému soupeři daly Javorové listy v neděli, kdy vzaly Ottawě podruhé možnost sáhnout si na druhý bod. Tentokrát to bylo po výhře 3:2 po samostatných nájezdech. Senátoři padli v Air Canada Centeru pošesté za sebou.


Vstupte do světa statistik NHL


„Pokaždé je to frustrující,“ zlobil se křídelní útočník Sens Mark Stone. „Vadí nám s nimi prohrávat. Vždycky to tak bylo a vždycky to tak bude. Přijet sem a prohrát v prodloužení, po samostatných nájezdech, je opravdu velmi skličující.“
Ottawa tak zahodila možnost dotáhnout se jediný bod od postupové osmičky. Florida už o šanci postoupit do play off přišla. Boston se statečně pere a drží si pozici, špatné výkony Pittsburghu a Detroitu z posledních týdnů však poslaly tyto týmy na hranici samotného postupu. Situace je nyní taková, že devátá Ottawa má 93 bodů, před ní jsou Pittsburgh, Boston a Detroit s 95 body. Všem zbývají odehrát tři utkání.
Ottawa si sama zbytečně komplikuje život. Počtvrté za sebou dotáhla zápas až do prodloužení. Jednou ho zvládla po nájezdech, dvakrát ještě v nastaveném čase, počtvrté už to nevyšlo. Kouzlo trochu ztrácí také zázračný brankář Hammond, který z posledních pěti duelů vyhrál jen tři. Předtím přitom vyhrál sedmadvacetiletý nováček po letošním vstupu do NHL čtrnáct z patnácti zápasů.
„Těžko říct,“ odpověděl gólman Sens na otázku, proč Senátoři v „Bitvě o Ontario“ opět selhali. „Vypadá to, že jsou lepší, než vypovídají jejich výsledky. Aspoň tak na nás hrají. Taky je fakt, že jsme určitě nehráli náš nejlepší hokej, aspoň ne celých šedesát minut, v těch dvou zápasech proti nim.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Nejpodstatnější podle Hammonda bude, aby Senátoři zůstali soustředění a odehráli závěrečné tři duely tak dobře, jak zvládali dlouhé poslední týdny.
„Nemyslím, že si můžeme dovolit cokoli zásadně měnit,“ přemýšlel brankář. „Jsou nějaké důvody, proč jsme v téhle situaci. Byl to pořádný kopec, který jsme museli zdolat, abychom se dostali do téhle pozice. Takže je třeba makat dál a nic na naší hře neměnit.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -