- Reklama -

Ovečkin a Crosby jako nejlepší přátelé. Fotili se, přihrávali si na góly a vyměnili i hokejky

- Reklama -

Rivalita mezi Pittsburghem a Washingtonem z NHL jen tak nevymizí, nicméně kapitáni obou týmů Sidney Crosby a Alex Ovečkin během uplynulých dní dokázali, že jde „jen“ o souboje mezi jejich kluby a že spolu jinak mohou dobře vycházet. Už v pátek se oba hvězdní hráči potkali na setkání 100 nejlepších hráčů historie NHL a v neděli se z nich dokonce stali spoluhráči! V turnaji Utkání hvězd společně pomohli k vítězství týmu Metropolitní Divize.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ačkoliv v lize Crosby i Ovečkin dominují, na All-Star zase tolik nezářili. V semifinále každý z nich zaznamenal gól a přihrávku, ovšem ve finále vyšli naprázdno. „Šlo o to se pobavit. Myslím, že jsme měli několik dobrých příležitostí, jen jsme je neproměnili,“ zlehčoval to Ovečkin. Hlavně v semifinále se oba bavili náramně. Ruský útočník si nejprve připsal asistenci u Crosbyho gólu a poté po vzájemném ťukesu skóroval i sám.
„Vím, jakou má skvělou střelu, tak jsem ho zkoušel najít,“ vykládal o společné akci Crosby. „Jsem si jistý, že svou tvrdou střelu váhal použít, aby tady někoho netrefil, takže jsme se snažili vypracovat šance, při které by nebyla třeba. Byla to jedinečná příležitost si spolu zahrát. Obvykle nastupujeme proti sobě,“ dodal. „Vždycky jsem říkal, že jsme nejlepší přátelé,“ usmíval se šibalsky se svým vyplazeným jazykem Ovečkin.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Tomu se dá těžko věřit. Nicméně, bezpochyby respektují jeden druhého. Dokázali to i na setkání nejlepších hráčů historie NHL, kde dokonce vznikla společná fotografie, na které je mezi nimi Ovečkinův otec Michail. O den později se pak dobře bavili na dovednostních soutěžích All-Star.
„Milujeme hokej. A od pátku až do neděle jsme si to skvěle užili. Nemusíme si navzájem nic dokazovat. A hrát spolu v jednom týmu a bavit se při soutěžích a všem okolo pro nás nebylo nic, co by nám vadilo,“ tvrdil Crosby.

Jejich trenérem byl při Utkání hvězd legendární Wayne Gretzky a když jim oznámil, že budou v neděli hrát spolu, probrali taktiku na zápas.
„To bylo přece přirozené, když za námi Gretzky přišel a řekl nám, že budeme hrát spolu. Bylo třeba najít společnou řeč a vědět, jak se ten druhý po ledě pohybuje a kde ho očekávat,“ dodal Ovečkin. Po zápase si dokonce oba navzájem vyměnili hokejky.
Protože v základní části se jejich týmy už v této sezóně nepotkají, mohou se potkat až v bojích o Stanley Cup. A tam už se zřejmě na All-Star pohodu zapomene.
„Proto má každý tyhle akce rád. Všichni jsme tu byli, abychom si to užili, protože milujeme hokej. Nemůžete přitom myslet na to, co se bude dít v dalších regulérních zápasech. Je jasné, že každý pak zase bude pokračovat ve své obvyklé hokejové rutině ve svém klubu. Ale všichni jsme se to tu snažili užít a předvést co nejvíc zábavy,“ uvědomuje si Crosby.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -