- Reklama -

Ovečkin bude chybět na víkendovém Utkání hvězd NHL

- Reklama -

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin se nezúčastní víkendového Utkání hvězd v Nashvillu. Vedení Washingtonu oznámilo, že třetího nejlepšího střelce tohoto ročníku soutěže trápí od poloviny listopadu zranění v dolní části těla.
Další zápas v National Hockey League čeká Capitals až v úterý 2. února proti Floridě Panthers. Ten bude muset třicetiletý rodák z Moskvy podle pravidel NHL vynechat a do hry se tak znovu zapojí nejdříve ve čtvrtek 4. února v duelu s NY Islanders. Ovečkin hodlá tuto sedmidenní pauzu využít k odpočinku a kompletnímu doléčení všech zdravotních neduhů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bylo to těžké rozhodnutí. Mluvili jsme o tom s realizačním týmem, trenéry. Snažili jsme se s tím bojovat, ale je to pořád stejné,“ uvedl Ovečkin po středečním utkání na ledě Verizon Center, ve kterém Washington podlehl Philadelphii 3:4 v prodloužení.
„Musím se připravit na zbytek sezóny, uzdravit se. Myslím si, že máme dobrou šanci, abychom se probojovali do play off a byli úspěšní. Chci se na tom podílet, nechci chybět u důležitých věcí,“ vysvětlil Saša Ovečkin, že se rozhodl s ohledem na play off.
V dosavadním průběhu letošní sezóny odehrál 46 utkání, nasbíral v nich 42 bodů za 28 branek a 14 přihrávek. „K tomuto těžkému rozhodnutí jsme přistoupili po pečlivém zvážení všech okolností. Měli jsme pocit, že to bude ta nejlepší alternativa pro Alexandra i pro naši organizaci,“ sdělil generální manažer Caps Brian MacLellan.
„Chtěl jsem tam jet a zahrát si v Utkání hvězd. Je to velká příležitost a obrovská čest, ale necítím se zdravotně fit pravděpodobně několik měsíců. Nakonec jsme se tedy společně s lékaři a trenéry rozhodli, že bude lepší dát si teď pauzu a připravit se na zbytek sezóny,“ řekl trojnásobný držitel Hart Memorial Trophy (2008, 2009, 2013) pro nejužitečnějšího hráče sezóny NHL.
Ovečkin měl být v Nashvillu podle hlasování fanoušků kapitánem Metropolitní divize. „Chci poděkovat fanouškům, že pro mě hlasovali. Řekněte jim, že je mi to líto, ale právě teď se soustředíme na to, abychom se připravili na závěr sezóny. Chci být zdravý na play off. To je pro mě ta úplně nejdůležitější věc.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -