- Reklama -

Ovečkin chce po deseti letech v NHL konečně uspět v play off. K třicetinám dostal ovci

- Reklama -

Je mu třicet let, má za sebou deset sezón v NHL a chystá se otevřít druhou desítku. Alexandr Ovečkin oslavil nedávno kulaté narozeniny a ve Washingtonu zahájí svůj jedenáctý tréninkový kemp. Jako jeden z hlavních lídrů týmu Capitals samozřejmě čelil řadě otázek.
„Cítím se jako veterán, to ano,“ smál se muž známý pod přezdívkou „Ovie“. „Rádi bychom konečně dosáhli něčeho velkého, vždyť už jsem tady deset let a pořád je to stejné.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Tím „stejné“ myslel zřejmě Ovečkin pravidelné rychlé výpadky v play off. Washington neumí vyhrát v pohárové části víc než jednu sérii. Spokojený nemůže být kapitán ani se svou bilancí v sedmých duelech, která je tři výhry k šesti prohrám. Ve dvou třetinách zápasů, kdy šlo úplně o všechno, prostě Ovečkin s Capitals selhal.
„Každý rok se o tom bavíme. Říkáme si, že tenhle rok můžeme něco dokázat. Teď je čas nemluvit a prostě to udělat,“ řekl Ovečkin. „Je to deset let, je na čase se pohnout a udělat ten důležitý krok.“
Ruský ostřelovač pobavil Američany, když na otázku, co dostal k narozeninám, popletl výslovnost a místo dlouhého „šíp“ (ovce – sheep), odpověděl krátce „šip“ (loď – ship). Novináři se divili, kdo že to ruského borce tak štědře obdaroval. Vše se nakonec vysvětlilo, když Rus dodal, že dárek ještě neviděl živý, že má jen její fotku.
Netradiční dárek pro Alexandra Ovečkina

Ovečkin vstupuje do další sezóny jako prověřený střelec. Loni znovu vyhrál Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra základní části. S 53 přesnými trefami se stal teprve šestým hráčem v historii ligy, který prolomil hranici 50 branek pošesté v kariéře. Těmi dalšími jsou Wayne Gretzky, Mike Bossy, Mario Lemieux, Marcel Dionne a Guy Lafleur, tedy samá skvělá jména.
Nový trenér Washingtonu dokázal ještě víc. Barry Trotz zkrotil ruskou hvězdu a naučil ji bránit. Ovečkin už tolik neodbývá vlastní obrannou třetinu, a přesto je střelecky vysoce produktivní. „Nejdůležitější je vyhrát s Alexem Stanley Cup,“ připomněl společné plány Trotz. „Rádi bychom to všichni dokázali co nejrychleji.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Prošel tady mnoha věcmi,“ pokračoval kouč. „Byl to mladý fenomén, teď je to kvalitní veterán. Dobrý vůdce. Stále jeden z nejlepších střelců a nejdynamičtějších hráčů, který plní ochozy každou noc. Jeho dalším úkole je najít to správné hřiště.“
Také generální manažer Caps ruskému útočníkovi věří. „Je to životní křivka. Pořád přichází na hřiště plný energie. Pořád v sobě má hodně entusiasmu. Hokej ho nepřestává bavit. Možná trochu zpomalil. Nevím. Může to ale rozhýbat, protože je čistý střelec,“ věří Brian McLellan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -