- Reklama -

Ovečkin opět na třiceti gólech. V historických statistikách dohání Gretzkyho a Gartnera

- Reklama -

Washington neztrácí nic ze své kvality, porazil Philadelphii 3:2 a upevnil si pozici nejlepšího týmu National Hockey League. To je hlavní zpráva z nedělního odpoledního utkání ve vyprodané aréně Verizon Center.
Tou druhou je informace o Alexandru Ovečkinovi. Ruský kanonýr vstoupil gólem na 1:1 zase o něco víc do historie. Šlo totiž o jeho letošní třicátý gól. V jedenácté sezóně od svého vstupu do NHL dokázal útočník Capitals vždycky překonat tuto prestižní metu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Něco takového dokázali v dějinách ligy jen dva hráči. Legendární kanadský centr Wayne Gretzky překonal třicítku od vstupu do NHL třináctkrát, jeho krajan Mike Gartner dokonce patnáctkrát. Oběma se ještě může Ovečkin vyrovnat.
„O Alexovi už bylo snad všechno řečeno,“ komentoval hráčův úspěch trenér Barry Trotz. „Je pravděpodobně nejlepším střelcem téhle generace hráčů. Není to překvapující a on to nejspíš ještě jednou nebo dvakrát dokáže. Je to fantastické. Vyrovnanost je součástí velikosti.“
„Děláte jen to, co máte dělat,“ řekl skromně Ovečkin. „Nebyl to pěkný gól, ale byl to pro nás hodně důležitý gól. Beru ho.“


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Philadelphie otevřela v první třetině skóre. Byl to Ovečkin, kdo v 16. minutě druhého dějství vyrovnal. Karl Alzner vystřelil a ruský snajpr před bránou tečoval. Skóre se pak přelilo ještě jednou. Flyers do druhé sirény srovnali, Capitals vstřelili ve třetí části rozhodující gól.
Zařídil ho po úžasném sólu přes celé hřiště Matt Niskanen. Šikovný obránce Washingtonu sice má po 51 zápasech na kontě 23 bodů, branku ale vstřelili v této sezóně teprve třetí.
„Nemusí to být jen první dva útoky, které stále přispívají,“ radoval se bek Capitals. „V sobotu dala gól naše čtvrtá útočná řada, dnes dva od obránců. To je součást týmové hry. Narážíme na různé týmy a tím se otevírají různé prostory, ze kterých můžeme udeřit. Funguje na ně různá taktika.“


Bude vás zajímat:


Pochvalu ale zasloužil i letos vynikající Braden Holtby, kterého vyzdvihnul Michael Del Zotto.
„Holtby měl několik neuvěřitelných zákroků,“ řekl obránce Flyers. „To se stává. Věděli jsme, že na nás vlétnou s velkým tlakem. Přestože jsme to čekali, z nějakého důvodu jsme zůstali trochu zpátky. Ty dva góly po sobě, kolik to bylo, po minutě, to by se nám neměli stávat.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -