- Reklama -

Ovečkin pokračuje v kanonádě, Trotz vyhrál šestistý zápas v NHL

- Reklama -

Tenhle útočník nemá nikdy dost. V době, kdy střelecká elita NHL zápasí se čtyřicetigólovou hranicí, zakulatil Alexandr Ovečkin v úterý padesátibrankovou metu a hned v dalším duelu načal druhou půlstovku. V těžkém čtvrtečním utkání proti Montrealu přidal další dvě přesně trefy a výrazně tak pomohl svému týmu k výhře 5:4 po nájezdech.


Vstupte do světa statistik NHL


Montreal je přitom se 103 body druhým nejlepším týmem Východní konference a v brance má muže, který je letos mnohými odborníky pasován na kandidáta Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části. Dokonce i Carey Price byl ale na ruského kanonýra ve čtvrtek krátký.
Poprvé ho Ovečkin překonal ve 35. minutě, kdy si v přesilové hře vyjel od levého mantinelu a perfektní střelou švihem rozvlnil síť. Podruhé v 52. minutě ze svého obvyklého místa na levém kruhu dorážel volný kotouč, čímž potrestal vyloučení Torreyho Mitchella a vyrovnal průběžné skóre na 3:3.
Ruský střelec, sám další kandidát Hartovy trofeje, se tak po vyrovnání rekordu Petera Bondry z minulého duelu osamostatnil na čele klubových střeleckých statistik. Ovečkin má nyní na kontě už 474 branek (756 utkání), slovenský expres dal v dresu Capitals v letech 1990-2004 o dvě méně (961 utkání).
„Je to samozřejmě obrovský úspěch, ale rekordy jsou od toho, aby se překonávaly,“ řekl ke svému střeleckému účtu kapitán Caps. „Dříve nebo později někdo překoná i ten můj. Je hezké být součásti historie.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Washington vedl po přesilovkové trefě Joela Warda 4:3, o těsný náskok však pět minut před koncem přišel. Trefil se zadák P.K. Subban, který tak zaznamenal svůj třetí bod (1+2) v utkání, za což byl vyhlášen druhou hvězdou večera. Rozhodnutí přišlo v samostatných nájezdech, kdy se trefil až v závěru čtvrté série Troy Brouwer.
Capitals se po zisku cenného skalpu Habs vyškrábali na čtvrté místo v konferenci. Na záda hráčů mužstva z hlavního města Spojených států amerických se nyní dívají i divizní soupeři – Ostrované z New Yorku a Tučňáci z Pittsburghu.
„Byli jsme v tom boji o divokou kartu dlouho, ale vždycky bez toho, že bychom na ni dosáhli,“ řekl trenér Barry Trotz. „Je fajn přeskočit další tým a doufejme, že když dokončíme sezónu skutečně silní, budeme pro play off v tom správném rozpoložení.“
Zkušený kouč, který je v NHL od roku 1998, měl také důvod k oslavě. Na ledě Montrealu dosáhl jako třináctý trenér v historii šestistého vítězství v NHL. Vlastní úspěch ho ale příliš nezajímal. Palce mačká hlavně Ovečkinovi, který podle jeho názoru v přímé konfrontaci s Pricem přiživil své ambice na Hart Trophy.
„Je to teď zase trochu těsnější,“ řekl k souboji obou osobností Trotz, jenž největší část své trenérské kariéry prožil v Nashvillu (1998-2014, 557 výher). „Možná to bude na cílovou fotku…“

Zpestřením večera bylo loučení čárového rozhodčího Jeana Molrina. Jednapadesátiletý sudí, který strávil v NHL 24 sezón a odpískal 1638 zápasů, se dočkal od fanoušků v ochozech arény Bell Centre na závěr kariéry ovací ve stoje.

Foto: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com a Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -