- Reklama -

Ovečkin přebírá štafetu od Bondry

- Reklama -

Ještě před dvěma roky vládl Peter Bondra téměř všem ofenzivním statistikám Capitals. Dobře však věděl, že brzy ho o většinu titulů připraví současný kapitán washingtonského týmu. Ten čas pomalu přichází. V minulé sezóně se Alexandr Ovečkin stal lídrem přesilovkových střelců, začátkem listopadu vystřídal slovenskou legendu na čele bodování a včera ho svou 74. trefou předstihl také v počtu vítězných gólů.
„Je to velký výkon. Doufám, že se nám bude nadále dařit tak, jak se nám daří nyní,“ převádí po výhře nad Coloradem Ovečkin téma na výkony celého mužstva, které doma uspělo už pošesté v řadě a v tabulce Metropolitní divize mu patří třetí příčka. „Když hrajeme svoji hru a držíme se svého stylu, je velmi těžké proti nám hrát.“
Skóre pondělního duelu otevřel za Capitals v osmé minutě Jay Beagle, Avalanche srovnali v polovině zápasu při početní výhodě. Stejná herní situace poskytla příležitost k vyniknutí moskevskému rodákovi v čase 37:46. Asi nikoho nepřekvapí, že rozhodující branka padla z levého kruhu, obvyklého Ovečkinova postu při přesilovkách.
„Řekl bych, že Alex dneska nebyl tak dobrý, jak je jeho standard,“ přesto pronesl trenér Barry Trotz. „Párkrát netrefil bránu, měl problémy s pukem. Jenže kdo dal vítězný gól? Alexandr Ovečkin.“
V počtu přesilovkových zásahů nyní Rus vede nad Bondrou o 24, v celkových statistikách má 26bodový náskok. V souhrnu gólů Ovečkinovi na jeho slavného předchůdce 28 branek chybí. Abychom poskytli úplnou informaci, v asistencích zaostává o jedenáct za Michalem Pivoňkou. A pokud jde o počet startů za Capitals, je pořadí následující: 1. Calle Johansson 983, 2. Peter Bondra 961, … 8. Alexandr Ovečkin 721.
„Nikdy jsem nesledoval, kolik bodů komu chybí a podobné věci, ale bylo mi jasné, že k tomu dojde,“ pronesl Bondra v listopadu, když ho Ovečkin vystřídal na čele kanadského bodování Washingtonu. „Je neuvěřitelné, co předvádí. I kdybyste nebyli hokejový fanoušek a přišli byste na stadion, ptali byste se, co je zač ten hráč s osmičkou na zádech.“
„Alex si to zaslouží, je jedním z nejlepších střelců NHL. Od teď bude přepisovat historii Capitals. Gratuluji mu a přeju všechno nejlepší do celé sezóny i do zbytku kariéry,“ podnítil Peter Bondra svého nástupce k dalším rekordům.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -