- Reklama -

Ovečkin, Price, Tavares? NHL zveřejnila finalisty Hart Trophy

- Reklama -

Washingtonský kapitán Alexandr Ovečkin může počtvrté v kariéře pozvednout nad hlavu Hartovu trofej určenou nejlepšímu hráči sezóny. Když ji v roce 2013 získal naposledy, byl jedním z jeho konkurentů John Tavares z NY Islanders. Letos si vzájemný souboj zopakují, ale budou mít tvrdou konkurenci ve strážci montrealské svatyně Careym Priceovi.
Jednu trofej už má Alexandr Ovečkin jistou, s 53 góly ovládl střeleckou tabulku základní části. To je hlavní důvod, proč je v nominaci na nejvýznamnější individuální ocenění. Padesátibrankovou hranici překonal v NHL pošesté, což se před ním povedlo pouze pěti mužům. Skoro polovinu branek vsítil při přesilovkách, jedenáct jeho tref bylo vítězných. Obojí jsou nejlepší výkony sezóny. S 81 body skončil na čtvrtém místě ligových statistik.
NHL: MAR 03 Islanders at Stars
Ty se téměř podařilo ovládnout Johnu Tavaresovi, za vítězným Jamiem Bennem z Dallasu zaostal o jediný bod. 38 branek a 86 bodů jsou novými osobními rekordy lídra Ostrovanů, kteří letos dosáhli nejlepšího zisku od sezóny 1983-84. Čtyřiadvacetiletý centr odehrál kompletní program základní části a bodoval přitom v 54 z 82 zápasů. V nominaci je podruhé, před dvěma roky skončil na bronzové příčce.
Carey Price
Carey Price je v elitní trojici nováčkem a zároveň prvním gólmanem od roku 2012 (Henrik Lundqvist). Brankáři, který si 24. června půjde v Las Vegas na pódium minimálně pro Jenningsovu trofej, ale možná i pro Vezina Trophy, se dávají velké šance i v boji o Hartovu trofej. Na podporu své kandidatury předkládá 44 vítězných startů i vítězství v dalších dvou hlavních statistických kategoriích – s brankovým průměrem 1.96 a úspěšností zákroků 93.3 procenta. Pokud Price ocenění získá, napodobí svého předchůdce z Montrealu Jose Theodorea, zatím posledního vítěze z řad maskovaných mužů (2002).
Foto: Icon Sportswire, Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -