- Reklama -

Ovečkin se chystá za Trumpem. Smith-Pelly mu návštěvu "rasisty" nebude zazlívat

- Reklama -

Fanshop týmu
Devante Smith-Pelly svůj názor nezměnil a Bílý dům je pro něj stále zakletou adresou. Svým spoluhráčům včetně Alexe Ovečkina však v návštěvě amerického prezidenta po zisku Stanley Cupu bránit nebude.
„Řekl jsem, co jsem řekl, a za tím si stojím,“ sdělil Smith-Pelly ve středu washingtonským reportérům. Útočník Capitals afroamerického původu tak odkazoval na svá dřívější vyjádření, v nichž Donalda Trumpa označil za rasistu a sexistu (čtěte ZDE).

„Každý si může dělat, co chce. Oviho (Ovečkina – pozn. NHLnews) a další kluky budu mít pořád rád,“ řekl na adresu svých parťáků, kteří se míní s cenným Pohárem pochlubit i nejmocnějšímu muži na světě.

Ovečkin ve středu přiznal, že se pozvání do Bílého domu neumí dočkat. „Bude to zábava,“ řekl washingtonský kapitán, který je zároveň velkým obdivovatelem ruského autoritáře Vladimira Putina.

Spolu s hvězdným Rusem vyjádřili zájem popovídat si s Trumpem také Nicklas Bäckström, Jevgenij Kuzněcov, Dmitrij Orlov, Lars Eller a Jay Beagle. Kouč Barry Trotz je naproti tomu zdrženlivý a své rozhodnutí zatím nezveřejnil.

Shledání šampiónů velkých severoamerických soutěží s prezidentem USA patří k zažitým tradicím.Vzhledem k Trumpovým kontroverzním názorům a nevybíravému slovníku se ale mnoho sportovců odmítá s politikem setkat. Již dříve deklarovaly svou neúčast i hvězdy NBA LeBron James či Stephen Curry.
Titulní foto: Gage Skidmore / flickr.com

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -