- Reklama -

Ovečkin se dotáhl na Petra Bondru, ale Capitals se stále propadají tabulkou

- Reklama -

Změny nebývají vždy jednoduché. To poznává na vlastní kůži i současný trenér Washingtonu Barry Trotz, který po 16 letech strávených v Nashvillu načíná novou kapitolu své kariéry. A jak už to tak bývá, nic neprobíhá podle plánu.
Capitals sice odstartovali solidně, ale v minulých dvou týdnech jako by se všechno zadrhlo. Svěřenci Barryho Trotze zvítězili pouze v jednom z posledních šesti utkání a jejich tým klesl až na 13. místo v konferenci.
Špatnou sérii neprotrhli ani v neděli, když na domácím ledě nestačili na Kojoty z Arizony, kterým podlehli 5:6. Přitom lepší začátek utkání si Capitals ani nemohli přát. Po úvodní dvacetiminutovce vedli už 3:1. Jenže pak přišli na řadu hosté, kteří pěti brankami po sobě utkání dokonale otočili.
Domácí se sice v závěrečných minutách nadechli k mohutnému náporu, srovnat skóre se jim však nepodařilo. „Naše chování se musí změnit. Tohle se nám nestalo poprvé. Necháváme se hloupě vylučovat, zbytečně ztrácíme kotouče. A tak je to pořád dokola a mě už to přestává bavit,“ řekl po utkání Trotz.
Jeho mužstvu nebylo nic platné, že kapitán Alex Ovečkin nasbíral čtyři body, a v historických klubových statistikách se v produktivitě dotáhl na prvního Petra Bondru, oba mají 825 bodů.
„První třetina byla výborná. Ale pak jsme přestali hrát naši hru. Dělali jsme zbytečné chyby, neustále jsme hráli v oslabení,“ řekl Ovečkin, který si sám připsal dva dvouminutové tresty.
„Musíme hrát s větším nasazením, ale zároveň chytřeji. Není to o jednom nebo dvou hráčích, zlepšit se musíme všichni. Ale není to něco, co můžete změnit ze dne na den. Musíme ze sebe dostat maximum večer co večer, to je jediná cesta k postupnému zlepšení,“ řekl útočník Troy Brouwer.
Byl to právě Brouwer a další útočník Capitals Joel Ward, kteří v posledních dvou minutách přesnými trefami ještě zdramatizovali závěr nedělního klání.
„V mnoha situacích se chováme příliš lehkovážně. Někteří hráči dělají takové chyby, které byste od nich, vzhledem k jejich zkušenostem, rozhodně nečekali,“ řekl obránce Brooks Orpik.

Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -