- Reklama -

Ovečkin už je absolutně nejlépe střílejícím Rusem v NHL, Capitals ale k výhře nepomohl

- Reklama -

Když Alexandr Ovečkin v zápase proti Dallasu vyrovnával na 2:2, nebyl to jeho nejhezčí gól v kariéře. Ale následující události ukázaly, že byl hodně výjimečný. V hledišti haly Verizon Center totiž nechyběl jeho otec a na kostce nad ledem kromě sestřihu jeho branek běžela i nahrávka se Sergejem Fjodorovem. Ovečkin totiž právě vstřelil 484. gól v základní části National Hockey League a překonal právě rekord Fjodorova pro nejlepšího ruského střelce v lize.
„Příjemný moment. Jenže naneštěstí jsme prohráli,“ suše konstatoval po zápase Ovečkin. Hrdinou zápasu byl totiž Jason Spezza, který rozhodl o výhře 3:2 pro Dallas. Jeho gólu předcházela chyba Jasona Chimery, který před vlastní brankou doslova namazal puk Spezzovi a kanadskému centrovi stačilo jen přesně zamířit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Podělal jsem to, je to moje vina,“ kál se po zápase Chimera. „Bylo to vítězství i prohra zároveň,“ prohlásil po svém 100. utkání na lavičce Capitals kouč Barry Trotz. „Není to jen o jednom hráči. Všichni děláme chyby a Chimera je platný hráč týmu. Když prohrajeme, tak všichni. Není to vina jedince,“ zastal se svého svěřence.
Ovečkin vyrovnal Fjodorova 7. listopadu v utkání s Torontem, v následujících čtyřech zápasech se ale nedokázal prosadit a podle trenéra Trotze byl pod tlakem z očekávání okolí. Sám hráč si z toho však tak těžkou hlavu nedělal.


„Dříve nebo později, věděl jsem, že to přijde,“ vykládal ‚Ovi‘, kterému gól připravil jeho dvorní nahrávač Nicklas Bäckström. „Mám radost i za něj. Nicméně jsem si přál, a myslím, že on taky, abychom vyhráli zápas. Každopádně je to pro něj velký úspěch,“ řekl Bäckström.
„Samozřejmě, že vás to trochu frustruje, když musíte proměnit dobré střelecké příležitosti, obzvláště ve druhé třetině, kdy jsem nastřelil tyčku,“ přiznal hráč s číslem osm, přezdívaný Alexandr Veliký. „Byla to důležitá branka, vrátila nás do zápasu. Myslím, že alespoň bod jsme si za náš výkon dnes zasloužili,“ dodal poněkud zklamaně.
484. branka Alexandra Ovečkina v NHL

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -