- Reklama -

Ovečkin v historické tabulce střelců NHL dostihl slavného Maurice Richarda

- Reklama -

Ruský hokejista Alexandr Ovečkin přispěl 544. brankou v základní části National Hockey League (879 zápasů) k pondělní výhře Washingtonu 4:1 na ledě Montrealu a v historické tabulce střelců soutěže dostihl na devětadvacáté příčce legendárního útočníka Montrealu Canadiens Maurice Richarda.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V nočním klání na ledě Bell Centre si navíc připsal dvě asistence a už jen jediný zápis do statistik ho dělí od jubilejního 1000. bodu v nejprestižnější hokejové soutěži světa, což z jeho krajanů dosud dokázali jen Sergej Fjodorov (1179 bodů, 483+696, 1248 utkání), Alexander Mogilnyj (1032 bodů, 473+559, 990 utkání) a Alex Kovaljov (1029 bodů, 430+599, 1316 utkání).
„Tahle čísla ukazují, jak stárnu,“ uvedl jednatřicetiletý rodák z Moskvy. „Pamatuji si svou první sezónu, první gól a připadá mi, jako by se to odehrálo včera. Jenže čas běží čím dal rychleji, člověk si proto musí užívat každou sekundu a každý moment, kdy má příležitost být součástí něčeho výjimečného,“ doplnil.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -