- Reklama -

Ovečkin veřejně gratuloval Putinovi. Slavný komentátor jej za to poslal do pekel

- Reklama -

Washingtonský útočník Alexander Ovečkin si svým nejnovějším příspěvkem na Instagramu naběhl. S milým ostychem, ale zato neskrývaným vlasteneckým nádechem v něm blahopřeje ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi k 65. narozeninám.
Gratulace osobě, která patří v mnoha západních zemích mezi „personae non gratae“, zákonitě vzbudila v USA pozornost. Zatímco moskevské zpravodajce agentury Reuters Gabrielle Tétrault-Farber stála veřejně deklarovaná podpora ruskému autoritáři jen za lakonickou poznámku na Twitteru, populární sportovní a politický komentátor Keith Olbermann vyzval Ovečkina na téže sociální síti k návratu do Ruska.
Ovečkin gratuluje ruskému prezidentovi na Instagramu:


„Vážně? Možná by měl být Ovečkin vykopnut z ligy, vrátit se zpátky a bruslit s Putinem v té odporné díře,“ reagoval Olbermann na hokejistův počin. K tomu ještě bývalý analytik MLB přidal rázný hashtag „do pekla s Ruskem“. A o ironii se s největší pravděpodobností nejednalo.
Olbermann, který je v současnosti znám jako odpůrce Trumpovy administrativy, již dříve nazval Putina diktátorem. Pachtování známého sportovce s „despotou“ mu tak očividně není po chuti.


Ovečkin je přitom svou náklonností k Putinovi znám. „Jste na správné cestě a my respektujeme všechny vaše akce a budeme vás vždy podporovat, protože milujeme naši zemi!!!,“ napsal například před třemi lety na svém twitterovém účtu.
A ruský vládce na tato slova slyší. Když se Ovečkin v roce 2016 oženil s modelkou Nasťou Šubskou, daroval mu Putin jako svatební dar čajovou soupravu.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -