- Reklama -

Ovečkin vysvětlil, proč se tentokrát na MS nepředstaví

- Reklama -

Po vyřazení Washingtonu z bojů o Stanley Cup se očekávalo, že Alexandr Ovečkin bude startovat na letošním mistrovství světa v ledním hokeji. Křídelní útočník se ale trenérům ruské reprezentace před dvěma dny z účasti na turnaji v Paříži a Kolíně nad Rýnem ze zdravotních důvodů omluvil a poprvé od roku 2009 tak bude na světovém šampionátu chybět.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Podle tiskové zprávy ruského hokejového svazu trápí Ovečkina zranění v dolní části těla. To okamžitě vedlo ke spekulacím ohledně možného pravého důvodu absence jednatřicetiletého kanonýra. Hodně se mluvilo například o poklesu formy forvarda Caps, který dohrával sérii proti Pittsburghu ve třetí útočné formaci.
Trenér Oleg Znarok ale posléze vše uvedl na pravou míru. „Ovečkin si zranil koleno a v play off nastupoval pod tišícími injekcemi a s prášky proti bolesti. Proto si nevěří, že by týmu mohl na sto procent pomoci,“ vysvětlil čtyřiapadesátiletý rodák z Usť-Katav, proč se Ovečkin tentokrát na MS nepředstaví.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Šestinásobný nejlepší střelec NHL si podle vlastních slov zranil koleno v úvodním kole play off proti Torontu Maple Leafs po zákroku Nazema Kadriho. V třetím utkání série druhého kola proti Pittsburghu údajně utrpěl i poranění podkolenní šlachy.
„Nechcete hrát s žádným zraněním. Necítíte se na sto procent, nemáte sílu v nohách, ale hrajete i tak. Někteří hráči hrají se zlomeninami, protože je to play off. Musíte obětovat své tělo na to, abyste dosáhli výsledků a úspěch,“ citovala Ovečkin agentura AP.
Ovečkinova manželka Anastasia Šubská mezitím zveřejnila na sociální síti Instagram fotografii poraněné nohy ruského hokejisty.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -