- Reklama -

Ovečkin vzal věci do svých rukou, Capitals ještě žijí

- Reklama -

Dvě využité přesilovky zajistily Washingtonu vítězství v pátém zápase série s Pittsburghem a alespoň prozatím odvrátily hrozbu vyřazení celku z americké metropole. Trestné komando vedl Alexandr Ovečkin, v prvním případě se trefil sám, ve druhém dorazil jeho střelu T.J. Oshie.
„Alex je naším lídrem, vzhlížíme k němu,“ smeká před kapitánem klobouk autor druhé branky Caps. „Když vidíte, jak rozdílnými způsoby dokáže porážet soupeře a jakou energii přináší, hned máte větší chuť se přidat.“
Mezi obě washingtonské trefy se v osmé minutě vměstnal se svým příspěvkem pittsburghský Chris Kunitz, ale to byl jediný případ, kdy Braden Holtby povolil Tučňákům skórovat. Zbylých třicet střel pochytal. Konečnou podobu 3:1 dal výsledku už v polovině utkání Justin Williams.
„Chtěl jsem být zase rozdílovým faktorem. Ukázat, že se dokážu otřepat z porážky stejně jako ostatní. Některé večery jste schopní předvést skvělé zákroky,“ říká Holtby.
Ovečkinova rána z páté minuty přišla z obvyklého prostoru, tedy z levého kruhu. Ve stejném čase druhého dějství pálil ze stejného místa, jen o kousek blíž k brance, a Oshie byl připraven na dorážku.
„Nemůžeme jim nabízet tolik přesilovek jako dnes. Po celé play off se nám docela dařilo vyvarovat se faulů a teď není ten správný čas s tím začínat,“ apeluje na spoluhráče Sidney Crosby.
Penguins se také prosadili při početní výhodě, v této sérii se jim to povedlo poprvé. Chris Kunitz operující před svatyní Caps dorazil v osmé minutě Kesselovu střelu.
Svěřenci Barryho Trotze učinili první záchranný krok, ale pokud chtějí postoupit do konferenčního finále, musí uspět i v úterý v Pittsburghu a poté ve čtvrtek znovu doma.
„Odvrátili jsme hrozbu vyřazení jednou, teď to potřebujeme dokázat ještě dvakrát,“ přikyvuje Williams.



Washington – Pittsburgh 3:1 (1:1, 2:0, 0:0) – stav série 2:3

Branky a asistence: 5. Ovečkin (Bäckström, Oshie), 25. Oshie (Ovečkin, Carlson), 30. Williams – 8. Kunitz (Kessel, Crosby).
Střely na branku: Washington 4-8-7=19, Pittsburgh 12-10-9=31. Přesilovky: 2/5 – 1/2.
Brankáři: Holtby 30/31 – Murray 16/19.
Hvězdy utkání: Holtby, Ovečkin, Oshie (všichni STL).
Česká účast: –

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -