- Reklama -

Ovečkin zkritizoval systém mistrovství světa, za medaili byl ale vděčný

- Reklama -

Rusové zažili na světovém šampionátu na Slovensku zklamání. Sborná nedokázala postoupit do finále a po souboji o třetí místo s Českou republikou bere „pouze“ bronz.
Lídr Východoevropanů Alex Ovečkin přesto po závěrečném vítězství neskrýval svou radost. „Když získáte bronz, je to vždy dobrá náplast po rozčarování z prohry v semifinále,“ řekl v angličtině novinářům útočník Capitals.


Loňský držitel Stanley Cupu je proslulý tím, jak rád a ochotně reprezentuje svou vlast. Na mistrovství světa přijede vždy, když může. Letos ale nepodával dobré výkony a po jeho chybách padlo i několik branek.
Po posledním utkání byl žurnalisty tázán i na desetiminutové prodloužení ve třech a nájezdy, jež medailové souboje na turnajích IIHF rozhodují.
„Je to těžké, hrát deset minut tři na tři na velkém ledě je skutečně velmi náročné,“ sdělil ruský snajpr.
Mnohem raději by však viděl změnu formátu, jakým se hrají základní skupiny. „Měl by se změnit systém zápasů na začátku šampionátu. Je jich příliš hodně a v krátkém čase,“ navrhl Ovečkin a přidal se tak k parťákovi Nikitu Zadorovovi.
Ruský bek před nedávnem označil nutnost hrát s týmy jako Rakousko nebo Itálie jako „horor“ (čtěte ZDE).
Pro Ovečkina se jedná o čtvrtou bronzovou medaili z MS seniorů. Na svém kontě má také tři zlata a dvě stříbra.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -