- Reklama -

Ovečkinovi musím přidat čas na ledě, slibuje trenér Capitals

- Reklama -

Washingtonu se proti Torontu zatím nedaří naplňovat roli favorita. Po dvou zápasech prohrávají Capitals s Maple Leafs 1:2. Trenér Barry Trotz nepropadá panice, výraznějších změn před čtvrtým duelem prý není zapotřebí. Jednu změnu ale kouč chystá. Chce dopřát víc času na ledě hlavní hvězdě Washingtonu Alexandru Ovečkinovi.
Ve třetím utkání odehrál ruský kanonýr jen 15:08 minut čistého času, z toho jen 12:40 při hře pět na pět. „Je to na mě dát mu čas na ledě,“ řekl Trotz po dobrovolném úterním tréninku. „Někdy je to situační, jindy záleží, v jakém pásmu se nacházíme, nicméně ano, jeho minuty by měly být navýšeny.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ovečkinův icetime ze hry pět na pět je dokonce až sedmý nejvyšší mezi dvanácti útočníky Caps. Za ním už jsou jen hráči třetí a čtvrté útočné řady – Tom Wilson (10:43), Jay Beagle (10:42), Daniel Winnik (9:40), Brett Connolly (12:13) a Andre Burakovsky (12:02).
Spoluhráči z útoku Bäckström a Oshie hrají oproti Ovečkinovi navíc oslabení, které jim čas na ledě navyšuje. „Určitě to nebylo založeno na špatné hře, Ovie hraje ohromně,“ vysvětluje trenér. „Je na mě, abych mu dopřál trochu víc na ledě, o tom není sporu,“ opakuje.
V základní části trenér Trotz ruského útočníka úmyslně šetřil. Prý hlavně proto, aby zůstal čerstvý na play off. Před jeho začátkem si pochvaloval, že vypadá plný síly. Je čas jeho formy využít. Pokud totiž Washington nezvládne čtvrtý duel s Torontem, bude mít velký problém, protože by prohrával už 1:3. Po Minnesotě a Chicagu, které čelí stavu 0:3, by mohlo jít o další velké překvapení na úkor favorita.
„Odehrál kvalitní minuty,“ říká na svou obhajobu Trotz. „Někdy jsou minuty na ledě přeceňovány. Jste tam dvacet minut, ale nejde o kvalitní čas. Jeho minuty byly těžké a kvalitní.“
Maple Leafs nasazují na první řadu Washingtonu ve složení Ovečkin – Bäckström – Oshie nejvíc svojí formaci Komarov – Kadri – Brown. Ve třetím utkání nastupoval na elitní formaci Caps trochu také útok Matthews – Hyman – Nylander. Hlavně Komarov Ovečkinovi nedal zadarmo ani centimetr ledu, oba se několikrát tvrdě střetli.
„Znám ho, Komarov po něm šel, Zajcev a Rielly taky. Ovečkin je jejich terč, odvádí jen svou práci, stejně my odvádíme práci na jejich hráčích,“ řekl chápavě Trotz, který prý žádné změny v sestavě nechystá. „Snažíme se využívat Ovečkinovu řadu, tak jako se Mike Babcock snaží využívat Matthewsovu,“ dodal.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -