- Reklama -

Pacioretty byl první. Plekanec je první

- Reklama -

Půlhodinový náskok na začátku oproti ostatním včerejším zápasům předurčoval aktéry utkání mezi Canadiens a Maple Leafs, aby z jejich řad vzešel autor první branky 97. sezóny NHL. Premiérový zápis učinil hostující Max Pacioretty po pěti minutách hry a na konci to byl také on a jeho spoluhráči, kdo se radoval z prvního vítězství. 43 sekund před sirénou Tomáš Plekanec svým druhým gólem rozhodl o výhře Habs 4:3. Český útočník si díky tomu usadil na čele ligových statistik.
„Už je to roky, co po mně chtěli ofenzivní úkoly,“ vtipkoval kladenský rodák, který se díky příchodu defenzivně laděného Mannyho Malhotry do týmu mohl postavit do středu druhé formace mezi Alexe Galchenyuka a Brendana Gallaghera.
Vítězná trefa padla se štěstím po Plekancově nahození z levého rohu, kotouč se za Bernierova záda dostal po teči bránícího Stuarta Percyho. Svojí důležitostí si nezadala s předchozím gólem českého hokejisty, kterým na začátku druhé třetiny srovnával na 2:2.
„S první části hry nebyl spokojený nikdo z nás,“ přiznává Plekanec. „Začali jsme pomalu a nedělali to, o čem jsme mluvili před zápasem. Ve druhé části už jsme se všichni dostali víc do hry, byli soustředěnější. Naše branky vyplynuly z lepší hry v útočném pásmu.“
Vstup do zápasu ale montrealských hráčům vyšel, jak už bylo řečeno. V čase 4:42 se další z lídrů mužstva Max Pacioretty prodral po pravé straně, podél brankové čáry zamířil do středu a našel skulinu v postoji Jonathana Berniera. Maple Leafs však ještě do přestávky otočili stav a v závěrečné třetině se jim podařilo zareagovat i na branku P.K. Subbana, takže dvě minuty před koncem byl stav znovu nerozhodný – až do Plekancovy trefy.
„Musíme stavět na věcech, kterými jsme po 45 minut demonstrovali své nasazení, abychom to příště vydrželi celých šedesát minut,“ odtušil kouč Javorových listů Randy Carlyle.
V dresu Canadiens se premiéry v NHL dočkal český útočník Jiří Sekáč. Na ledě strávil dvanáct minut bez zápisu do statistik, jako jeden z mála hráčů hostí má záporné číslo v hodnocení pobytu na ledě, ale krajan Tomáš Plekanec přesto oceňuje jeho přínos pro tým.
„Hrál dobře, poctivě bruslil, v útočném pásmu předvedl pár dobrých akcí. Až nabere zkušenosti v dalších zápasech, bude se zlepšovat. Dostal od trenérů tolik rad a informací, že už jsem ho nechtěl zatěžovat dalšími,“ zřekl se protentokrát úlohy lektora starší z dvojice českých útočníků.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -