- Reklama -

Pád pokračuje. Někdejší jednička draftu žije na ulici

- Reklama -

Fanda NHLPřed dvaceti lety ještě řádil v natřískaných arénách NHL. Ve své poslední sezoně za Capitals nastoupil první muž draftu 1986 Joe Murphy do 14 utkání a získal v nich šest bodů. Po konci kariéry se ale u něj vše zvrtlo. Postupně přicházel o rozum, bral drogy a nyní žije na ulici.
Loni v létě se vydal štáb stanice W5 s bývalým brankářem Floridy Trevorem Kiddem do kanadské Kenory, aby zjistili, co je pravdy na tom, že se bývalá hvězda NHL a jedna třetina tzv. Kid line (Adam Graves Martin GelinasJoe Murphy) potlouká na ulicích a je na pomezí šílenství.
Někdejšího vítěze Stanley Cupu skutečně nalezli, jak bezcílně bloumá po ulicích.




Murphy naskočil do necelých osmi stovek zápasů základní části NHL, v nichž nastřílel přes dvě stě gólů. Hájil barvy Detroitu, Edmontonu, Chicaga, St. Louis, San Jose, Bostonu a naposledy Washingtonu. Vydělal přes 13 milionů dolarů. Nic z toho už však není.
Kidd se spolu s dalšími snažil během loňského podzimu Murphymu pomoci a vrátit ho zpět na správnou cestu. Murphyho osobnost, která je značně poznamenaná častými otřesy mozku, ale začala vzdorovat.
Začátkem srpna se po jeho stopách vydal redaktor deníku Detroit Free Press, jenž vypátral, že Murphy znovu žije na ulici. „Už je mi zase dobře, zdraví mi drží. Hodně toho přes den nachodím, nevydržím na jednom místě,“ řekl dnes 51letý hokejový důchodce.
„Nikdy s ním nebyly žádné problémy, vždy je uctivý. Nezůstává u nás dlouho, vyřídí si, co potřebuje a hned odchází. Bylo by skvělé, kdyby se mu povedlo se znovu spojit se svojí rodinou, jenom doufáme, že bude v pořádku,“ popsala dnešní Murphyho dny pracovnice místní organizace pomáhající bezdomovcům.
Přes zimu bydlel v motelu, který pro něj zařídila a platila asociace veteránů NHL, na jaře však Murphy znovu vyrazil do ulic. Podle několika zdrojů navíc užívá tvrdé drogy. Loni se také odmítl připojit k nároku na finanční vyrovnání z žaloby na NHL ohledně absence ochrany před následky otřesů mozku.
„Nechtěl jsem po nich, aby mi pomáhali. Dali mi ten pokoj a já jim řekl, že tohle nebude fungovat. Že to skončí špatně. Nechci žádné problémy, občas mívám v hlavě zmatek. Jsem radši sám, je to moje vlastní vina,“ popsal důvody, proč opustil motel, který měl zadarmo.
Kde se pád bývalého šampiona zastaví?
Fanda NHL

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -