- Reklama -

Palát odehrál nejlepší zápas v sezóně. Se Stamkosem zajistili Tampě Bay třetí výhru v řadě

- Reklama -

V hladkou záležitost se proměnilo úterní utkání Tampy Bay v Coloradu. Tampě Bay se na tripu daří, odstartovala ho sice porážkou v Calgary, pak ale třikrát za sebou vyhrála. V Edmontonu 3:2, ve Vancouveru 3:2 po prodloužení, v Coloradu zvítězila pohodlně 4:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


K vítězství přispěli největší měrou dvougólový Steven Stamkos a Ondřej Palát (na snímku), který třemi body zaznamenal svoje letošní bodové maximum. Na trio hvězd večera doplnil oba zmíněné útočníky brankář Ben Bishop, jenž pochytal všech 22 puků z hokejek hráčů Colorada.
„Hráli jsme solidně,“ řekl Stamkos. „Měli jsme puk na hokejkách po většinu noci a to pomohlo. Je to charakteristické pro náš tým, dostávali jsme puky hluboko do útočné třetiny, snažili jsme se využít svou rychlost a šikovnost, což se nám dařilo.“
Lightning prožívají povedené období, na tripu vyhráli tři zápasy ze čtyř. Od 2. prosince mají bilanci 22 výher, 17 porážek a 4 prohry v prodloužení. „Hráli jsme dobře po celé ploše,“ chválil své muže trenér Jon Cooper. „Bojovali jsme tvrdě o každý puk, hodně jsme stříleli.“
Hosté otevřeli skóre v 11. minutě, kdy střelu Victora Hedmana dorazil do sítě Ondřej Palát. Český forvard zaznamenal třetí gól v sezóně, první v pátém zápase od návratu ze zranění ve spodní části těla, které mu vzalo osm utkání.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Ve druhé třetině přišly další dva zásahy. Palát zavezl puk, rozehrál ho na Namestnikova a z jeho přihrávky zakončil ze svého obvyklého místa na pravém kruhu střelou bez přípravy Stamkos. Další gól byl ze stejné dílny, Palát tentokrát uvolnil Stamkose bleskovou přihrávkou v místě mezi kruhy.
„Je to náš lídr, mohl dát ten večer čtyři góly,“ uvedl na Stamkosovu adresu trenér Cooper.
„Cítíme se dobře, trip nám vyšel. Dobře jsme ho zakončili,“ přidal hodnocení Ondřej Palát, který se teď se spoluhráči vrátí do domácí arény, kde odehrají Blesky nadcházející čtyři duely.
Na konečných 0:4 pro hosty uzavřel skóre v 52. minutě Tyler Johnson, jenž usměrnil za záda Semjona Varlamova další Hedmanovu střelu.
„Hráli dobře, ale my jsme špatně bránili,“ shrnul utkání trenér domácích Patrick Roy. „Důvod, proč jsme vyhráli některé zápasy, byla dobrá defenziva, od čehož jsme se teď vzdálili. Mají velmi vyrovnanou sestavu a dnes byli prostě lepší.“
Video: sestřihy z utkání – 12. leden
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -