- Reklama -

Palát s Hudlerem jsou "na šňůře". Skórovali i Pastrňák s Michálkem

- Reklama -

Potřetí v řadě bodovali ve středu dva čeští útočníci. Ondřej Palát nahrál na dvě branky Tampy v utkání s Anaheimem, Jiří Hudler z Calgary skóroval proti Minnesotě. Do střeleckých listin se zapsal také David Pastrňák a Milan Michálek.
Hudler sice na své šňůře posbíral pět bodů, tedy o jeden víc než Ondřej Palát, ale náš přehled začínáme hráčem Blesků. Kromě toho, že včera se mu vedlo o kousek lépe, také z toho důvodu, že Lightning zvítězili. Navíc v souboji s velmi těžkým konkurentem, vedoucím týmem Pacifické divize z Anaheimu.
Kačeři sice v páté minutě otevřeli skóre, ale víc jim Ben Bishop nedovolil. Ve druhé třetině se k němu ostatně příliš často nedostali. Hokejisté Blesků je zamkli v pásmu a z vytrvalého tlaku vytěžili čtyři branky. Palát asistoval u druhé a třetí, na počátku čtvrté úspěšné akce byl Andrej Šustr.
Jiří Hudler v osmnácté minutě tečí Widemanovy střely pozvedl prapor Flames zplihlý po předchozích dvou trefách Wild. V prodloužení, do něhož utkání za stavu 2:2 dospělo, měl další velkou příležitost, ale Matt Dumba mu ji překazil a z protiútoku vystřelil Minnesotě výhru kapitán Mikko Koivu.
Ta ji udržela v nejtěsnějším kontaktu s postupovými příčkami v Západní konferenci, na které ztrácejí jeden bod. Za svým včerejším konkurentem zaostávají Divoši o tři body.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


David Pastrňák ve 36. minutě svým šestým gólem v sezóně srovnával stav utkání mezi Edmontonem a Bostonem na 3:3 a protože střelecký prach obou celků se tím vyčerpal, došlo až samostatné nájezdy. V nich dostal český mladík šanci už v základní trojici, jeho kolega David Krejčí v sedmé sérii, ale brankáři zůstávali stále nepřekonatelní. To se změnilo až ve dvanáctém kole ve slovenském souboji: zatímco Zdeno Chára neuspěl s tvrdou střelou, Martinu Marinčinovi se podařilo najít škvírku mezi Raskovými betony.
Bostonskému gólmanovi napočítali v utkání 27 zákroků, domácí Ben Scrivens jich předvedl ještě o jedenáct více. Bruins prohráli popáté v řadě a jako majitelé poslední postupové karty na východě budou muset odrážet nápor týmů za sebou. Před Floridou vedou o tři body, ale Panteři mají zápas k dobru.
Slovenského hrdinu měly také nájezdy mezi Chicagem a Detroitem, ty ale dospěly ke konci rychleji. Hostující Tomáš Tatar, který už ve 37. minutě otevřel skóre utkání, ve třetí sérii „vymíchal“ Crawforda, Sharpův pokus na opačné straně zastavil Howardův beton.
Jestřábi bodovali posedmé v řadě, jenže z pěti domácích utkání v řadě byla tři právě jen za bod. Rudá křídla utnula sérii tří porážek v řadě a zahájila úspěšně západní trip, během něhož je čeká ještě pět zápasů venku. Oběma celkům patří v jejich divizích třetí příčka.

Třikrát se v kanadském derby mezi Ottawou a Montrealem rozezněla tyč, než se Milanu Michálkovi ve 32. minutě konečně podařilo vymazat alespoň jednu z nul na výsledkové tabuli. Habs okamžitě srovnali, ale Senátoři ještě před přestávkou šli znovu do vedení a v polovině třetí třetiny ho ještě navýšili. Jako rozehrávač přesilovkové kombinace u toho byl opět Michálek.
Tým z kanadské metropole dovedl utkání do vítězného konce, čímž osladil plnohodnotný debut Andrewa Hammonda mezi tyčemi. Sedmadvacetiletý gólman, který předtím odchytal jen dva necelé zápasy, se pod výhru 4:2 podepsal čtyřiceti dvěma zákroky.
LA Kings při svých cestách za Stanley Cup prokázali, že není nutné startovat z nejvýhodnější pozice. Pokud ovšem chtějí do dalších bojů o titul promluvit, musí do play off hlavně postoupit. K tomu splnili v poslední době několik důležitých předpokladů. Středeční výhra 4:1 nad Coloradem, šestá v pořadí, je v Západní konferenci posunula na úroveň osmého San Jose.
Výsledek napovídá, že kvalitní práci určitě odvedl muž v masce. Jonathan Quick si připsal 42 zákroků, překonal ho pouze Gabriel Landeskog ve čtvrté minutě. Vepředu úřadoval dvougólový Jeff Carter.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -