- Reklama -

Palát se znovu trefil, Coloradu ale jistil výhru hattrickem MacKinnon

- Reklama -

Víc než měsíc čekal Nathan McKinnon na vstřelenou branku. Naposledy se rodák z Halifaxu trefil 17. ledna proti Tampě Bay, což je zřejmě jeho oblíbený soupeř. V neděli se proti Bleskům znovu střelecky probral a skóroval rovnou třikrát. Proti loňským číslům ale stále hodně zaostává, na 24 branek nebo 63 bodů asi letos zdaleka nedosáhne.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po třinácti utkáních bez vstřelené branky proměnil o víkendu v gól všechny tři své střely, které vyslal na Andreje Vasilevského. „Jsem šťastný, že jsem dosáhl hattricku,“ radoval se po utkání. „Je to rozhodně zážitek, bylo fajn sledovat na ledě ty čepice. Dát pár branek mi pomohlo. Kdybychom nevyhráli, neměly by ale žádný význam.“

Ještě než otevřel svůj střelecký účet McKinnon, rozvlnil síť Ondřej Palát. Český forvard se tak po dvou brankách ze soboty trefil také v neděli, tentokrát jednou. Proti Coloradu to měl jednodušší, když skóroval do odkryté klece po krásné nahrávce Tylera Johnsona. Palát bodoval už v pátém zápase po sobě, celkově nasbíral sedm bodů za čtyři góly a tři asistence.
Po něm začala úřadovat hlavní hvězda večera. V 17. minutě ujel MacKinnon a brejk zakončil bekhendovou střelou. Ve 24. minutě mu odpracoval branku Ryan O’Reilly. Aktivně zatáhl puk, vystřelil a následně další střelou nabídl MacKinnonovi možnost kotouč tečovat. Bylo to 1:2. Ve 33. minutě dokončil svůj hattrick, když převzal přihrávku znovu od O’Reillyho, najel si do pásma a přesnou ranou zvýšil na 2:4.
MacKinnonův hattrick byl prvním třígólovým večerem hráče Colorada od Matta Duchenea, který takto zazářil 4. listopadu 2011 proti Dallasu Stars. „Bylo hezké Nathana sledovat. Je jako kousající had, bylo fajn vidět, že to protrhnul,“ popřál spoluhráči Duchene. „Bylo by pro nás bezvadné, kdybychom pokračovali v produktivitě. Zápas jako tenhle by nám mohl pomoct. Jsem za něj šťastný.“
Avalanche vyhráli čtyři z posledních pěti utkání, celkem nastříleli při těchto čtyřech výhrách 18 branek. Při jedné porážce s Los Angeles také nedali svou kůži lacino. Proti Králům vyslali na jejich bránu 43 střel, prohráli po výsledku 1:4.
„V útoku se pěkně hýbeme, obrana je taky velmi aktivní,“ pochválil své hráče trenér Colorada Patrick Roy. „Pracujeme opravdu dobře, jako jednotka pěti hráčů. Nebojíme se posílat puk na bránu. Dnes jsme tolikrát nevystřelili (18), nicméně vytvořili jsme si v útoku o to lepší akce.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -