- Reklama -

Pan nejvyšší má smlouvu ještě na šest let

- Reklama -

V sedmdesáti rocích do důchodu. Možná, že tak nějak si to naplánoval Gary Bettman. Na základě včera zveřejněné informace by měl malý velký muž zůstat ve funkci komisaře NHL do konce sezóny 2021-22.
Zpráva pochází z několika zámořských novinářských zdrojů, Bettman ji příliš nekomentoval. Během interview při Utkání hvězd pouze sdělil, že k podpisu došlo už před několika měsíci.
Pokud absolvent Cornellovy univerzity vydrží v čele hokejové soutěže až do konce platnosti kontraktu, svůj zaměstnanecký poměr v NHL tím protáhne na 29 let. Od chvíle, kdy byl Bettman v prosinci 1992 jmenován historicky prvním komisařem soutěže (předtím stáli v jejím čele prezidenti), se liga rozrostla o šest klubů, pět týmů přestěhovala do nových působišť a souhlasila s účastí svých hráčů na olympijských hrách.
Zažila ale také tři výluky včetně úplné během sezóny 2004-05, jenže žádná z nich nezlomila Bettmanovi vaz. Jeho pevné postavení nejlépe dokumentuje fakt, že prestižním časopisem The Hockey News byl desetkrát za posledních třináct let vyhlášen nejvlivnějším mužem v hokejovém světě.
Bude držet Gary Bettman silné karty v ruce ještě za šest let? Bude mít on a NHL zájem o další spolupráci nebo rodák z amerického Queensu opravdu zamává na rozloučenou? Možná není náhodou, že nový Bettmanův kontrakt vyprší ve stejnou dobu jako aktuální kolektivní smlouva mezi ligou a hráčskými odbory NHLPA.
Foto/Photo by: Amanda Bowen/ RRBG Photography/ akbmultimedia.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -