- Reklama -

Panarin dostane v Columbusu možnost vystoupit z Kaneova stínu

- Reklama -

Výměna do Columbusu ho asi moc nepotěšila, přijal ji ale jako profesionál. 23. června poslalo Chicago Artěmije Panarina k Modrokabátníkům, odkud získalo Brandona Saada. Teď se ruský hokejista poprvé představil novinářům v Columbusu. I když jeho angličtina ještě není dokonalá, byl přitom okouzlující a sebevědomý.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dokázal se ale i zdravě naštvat. To když se ho novináři zeptali, jestli za své výkony v Chicagu vděčí hlavně souhře s Patrickem Kanem. Panarin nasbíral ve 162 utkáních v dresu Hawks 151 bodů (60+91) a v uplynulých dvou sezónách byl sedmým nejproduktivnějším hráčem NHL.
„Po celou mou kariéru, včetně Ruska v mé úplně poslední sezóně, mi pořád někdo říkal, že hraju dobře díky někomu jinému,“ řekl Panarin prostřednictvím překladatele, kterého mu dělal jeho agent Dan Milstein.
„Nikdo si nepamatuje, jak jsem před těmi posledními několika roky vlastně hrál. Jsem na to zvyklý a snažím se tomu nevěnovat pozornost. Ale někdy mě to rozčiluje.“
V té chvíli vstoupil do hovoru generální manažer Jarmo Kekäläinen. „Mělo by být zmíněno, že Patrik Kane odehrál své nejlepší sezóny právě vedle Artěmije Panarina, takže je to oboustranné.“
„Děkuji,“ dodal ruský hokejista se smíchem.
Embed from Getty Images
Kane je úplně nejproduktivnějším hráčem NHL posledních dvou sezón. Nasbíral v nich 195 bodů (80+155) a skutečně to byly jeho dva nejlepší ročníky. Předloni skvělých 106 bodů (46+60), loni 89 (34+55). Další nejlepší výkon předvedl v sezóně 2009-10, kdy zapsal 88 bodů (30+58). Svoje bodově nejlepší sezóny odehrál vedle Panarina.
„Určitě není jednosměrným hráčem, není jen střelcem,“ řekl na Rusovu adresu Kekäläinen. „Je také skvělým nahrávačem, umí vytvářet šance tím, že se prosadí jeden na jednoho. Je šikovný a rychlý, ale také má výbornou přihrávku. S Kanem si vytvořil velmi dobrou chemii, také on je skvělý nahrávač. I u nás dostane příležitost hrát s nejlepšími hráči.“
S Panarinem se počítá do útoku vedle Alexandra Wennberga, který měl loni s 59 body (13+46) svou nejlepší sezónu. Nejdřív ale musí uzavřít smlouvu, kterou stále nemá. Wennberg má statut chráněného volného agenta. Konečné slovo bude mít trenér John Tortorella. Jisté je, že by Panarin neměl chybět na elitní přesilovce a měl by patřit k nejlepším útočníkům Blue Jackets.
Po dvou letech ve stínu hvězd Kanea a Toewse je to pro něj možnost více na sebe stáhnout pozornost. „V Chicagu jsem hrál se světovými hokejisty. Hodně jsem se od nich naučil, mentálně a psychologicky jsem silnější,“ těší se na nový začátek pětadvacetiletý forvard.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -