- Reklama -

Panteři divokou výhrou nad Žraloky oslavili Jágrovy narozeniny, který dosáhl 1900. bod

- Reklama -


Dvakrát hokejisté Floridy vedli na ledě San Jose rozdílem dvou branek a dvakrát dokázali domácí borci ztrátu stáhnout a vyrovnat. Až v prodloužení Jonathan Huberdeau, který bodoval i ve svém čtvrtém utkání po návratu do NHL od svého zranění, rozhodl o tom, že s vítězstvím budou odjíždět Panteři. A přispěl k oslavám 45. narozenin svého spoluhráče Jaromíra Jágra.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před začátkem zápasu byl oceněn domácí útočník Patrick Marleau za dosažení 500 gólů v NHL, jenže většina zápasu patřila hostům. Už po osmi minutách vedli 3:1, když Huberdeau připravil gól pro Aleksandera Barkova a prodloužil svou bodovou sérii. Do poloviny zápasu San Jose zvládli vyrovnat a to ještě Joe Pavelski mohl zápas otočit z trestného střílení. Na poslední chvíli mu ale při zakončení sjel puk. Ovšem jeho chvíle ještě přišla.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Do vedení se tak znovu dostali hosté. Nick Bjugstad svým druhým gólem v zápase nejprve upravil na 4:3 a sedm minut před koncem zápasu Jaromír Jágr přiťukl puk Barkovovi na další gól a připsal si 1900.bod v NHL (759+1141, 1684 utkání). To před ním dokázal jen legendární Wayne Gretzky (2857 bodů, 894+1963, 1487 utkání).


Bude vás zajímat:


„O tyhle věci se nestarám. Já mám hlavně radost z toho, že jsou zpátky kluci (Huberdeau a Barkov) a zase můžeme hrát spolu. Jsou to oba skvělí hráči a díky nim je můj život na ledě o mnoho snadnější,“ prohlásil Jágr po zápase.
„On je prostě skvělý, neskutečný hráč,“ vyzdvihoval Jágra kouč Panterů Tom Rowe. „Není pochyb o tom, že bude jednoho dne uveden do Síně slávy. Ale ne jen pro jeho hokejové schopnosti. Je to skvělý chlapík. Už jsem o tom mluvil několikrát – jeho příprava je prostě neuvěřitelná a naši mladí hráči mají neskutečnou výhodou v tom, že jej mohou pozorovat. Hodně našim klukům pomáhá, když vidí, jak na sobě maká,“ dodal.


V té chvíli to vypadalo, že už je po zápase a Florida s dvoubrankovým náskokem dokráčí k vítězství. Všechno ale zdramatizoval Pavelski. Nejprve jeho přihrávku před bránu nešťastně srazil hokejkou do vlastní sítě jeden z obránců Floridy, a 37 vteřin před závěrečnou sirénou při power play sám vyrovnal na 5:5. Pomohl k tomu i Tomáš Hertl, jenž v té chvíli dobře clonil před brankářem Robertem Luongem.
V prodloužení si s obranou Sharks pohrála dvojice Barkov, Huberdeau a druhý jmenovaný rozhodl o výhře hostů. „Dobře jsme forčekovali a tím se nám otevřel prostor pro šance a vyšlo to,“ řekl po zápase střelec rozhodující branky.
„Byl to bláznivý zápas nahoru a dolů. Padlo hodně branek a dopadlo to se šťastným koncem pro nás. Není ideální nadřít se pro body takhle, ale nakonec to vyšlo,“ dodal Bjugstad.
„Dali jsme jim příliš mnoho prostoru. Florida má tým, který dokáže udeřit z protiútoků. Jen v první třetině nás takhle třikrát přehráli a třikrát skórovali, náš brankář s tím neměl šanci cokoliv udělat. Byly to naše chyby. Ať už útočníci nebo obránci, měli jsme všichni hrát defenzivněji,“ komentoval po zápase porážku San Jose útočník Logan Couture.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -