- Reklama -

Panteři počítají při honu na Kačery i s Jágrem

- Reklama -

Jaromír Jágr už by měl být v pořádku a vrátí se co nejdříve do sestavy Floridy. Legendární útočník v pondělí sám potvrdil listu Miami Herald, že je připravený nastoupit do středečního utkání s Anaheimem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Předchozí dva zápasy vynechal kvůli bolestem v dolní části těla, naposledy odehrál zápas 27. října proti Coloradu. Problémy ale pociťoval už dva týdny předtím, kdy si na ledě Caroliny natáhl přitahovač kyčle.
„Něco bylo špatně, bolest mi vystřelovala do pravé strany i do zadního stehenního svalu a zad. Prostě tyhle partie nespolupracovaly dohromady,“ prozradil Jágr novinářům v Miami po pondělním tréninku Panthers. „Věděl jsem, co se děje, ale zkrátka nebyl čas s tím něco dělat. A tak se to jen víc zhoršovalo.“
Po pár dnech volna se ale cítí o dost lépe. „Mým cílem bylo absolvovat trénink a zvládl jsem to. To je dobrý krok vpřed. Pokud se nic nestane, chtěl bych hrát. Doufejme, že během dvou následujících dní se to ještě zlepší,“ dodal Jágr.

Pondělní trénink odehrál v útoku s Jonathanem Huberdeauem a Nickem Bjugstadem, který by měl nahradit zraněného Aleksandera Barkova.
„Zapojil se naplno do tréninku, takže to vypadá dobře. Moc rádi bychom jej měli zpátky v sestavě,“ komentoval situaci kolem Jágra trenér Floridy Gerard Gallant.
„Bylo znát, když nehrál. Proto si chceme být jistí tím, kdy bude znovu připravený. A já myslím, že už je. Je velkou součástí našeho týmu a bylo to vidět. Pokud by byl zraněný dlouhodobě, nemohli bychom jej nikým nahradit,“ dodal.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -