- Reklama -

Paráda! Radim Zohorna míří k Tučňákům

- Reklama -

Český útočník Radim Zohorna podepsal roční dvoucestnou smlouvu s Pittsburghem Penguins.
Čtyřiadvacetiletý odchovanec Havlíčkova Brodu, který v letech 2017 a 2018 získal titul s Kometou Brno, se tak vydá na své první zahraniční angažmá.
Finanční detaily kontraktu nebyly zveřejněny.

Tahle COOL trička NHL chceš!


„Radim je chytrý hráč s dobrým hokejovým myšlením a využívá svých dobrých parametrů jako výhody. Jeho schopnosti hrát na všech třech útočných pozicích slibují posílení naší ofenzivy,“ uvedl k podpisu generální manažer Pens Jim Rutherford.
Zohorna letos působil v Mladé Boleslavi, kde naskočil do 46 utkání se ziskem 22 bodů (10+12).
Teď míří do Pittsburghu, kde se potká se Sidneym Crosbym a taky s dosud jediným Čechem v týmu forvardem Dominikem Simonem.
„Měli jsme jednání s osmi kluby, ale když do toho vstoupil Pittsburgh, bylo prakticky rozhodnuto. Radim byl z této varianty nadšený, bylo jasně cítit, že je tam z jeho strany k této organizaci obrovský respekt,“ poznamenal hráčův agent Robert Spálenka v tiskové zprávě společnosti Sport Invest.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -