- Reklama -

Parise necítil nohu. Na Světový pohár ale doufá, že bude v pořádku

- Reklama -

Zotavování Zacha Pariseho ze zranění ve spodní části zad probíhá dobře. Americký útočník se nechal slyšet, že nemá žádnou pochybnost o tom, že stihne příští měsíc v Torontu Světový pohár. „Cítím, že budu v pořádku a budu hrát,“ věří Parise.
Americký tým plánuje první společné tréninky od 4. září v Nationwide Areně v Columbusu. První přípravný zápas odehrají Američané 9. září v pátek proti Kanadě, turnaj pro ně oficiálně odstartuje 17. září utkáním s evropským týmem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Parise, dvojnásobný účastník olympijských her, který startoval také na mistrovství světa dospělých i juniorů, se na další reprezentační zkušenost hodně těší.
„Je to vždycky výjimečné. Nerad to říkám, ale zvlášť s ohledem na stádium mé kariéry nikdy nevíte, jestli ještě bude taková příležitost,“ říká dvaatřicetiletý borec.
Loňská sezóna mu dala pocítit, že už opravdu není nejmladší. Hodně zápasů hrál s bolestmi. Od ledna ho trápila záda, bolesti šly do levé nohy. Léčba a injekce přinesly určitou úlevu. Když ale inkasoval 5. dubna na ledě tvrdý hit od Logana Couturea, jeho stav se opět zhoršil. Zmeškal zbytek sezóny, včetně prvního kola proti Dallasu.
„Bylo to hrozné. Opravdu žádná sranda, když necítíte levou nohu. Pořád si opakujete, kdy to proboha přejde? Jednoho dne jsem se pak probudil a bylo to pryč. Celou tu bodu předtím to ale bylo opravdu odporné, když máte problém vstát z postele…“
Parise se rozhodl vyhnout operaci, problém řešil fyzickou terapií. „Doktoři zdůraznili, že důležitou součástí procesu je vyhnout se nárazům, střetům… Nezahojí se to, dokud tomu nedáš klid. Dali mi dostatečnou přednášku…“

Až v létě začal Američan znovu bruslit. Mimo led začal pomalu cvičit. V Minnesotě si zahrál lehký zápas čtyři na čtyři bez fyzického kontaktu. „Dostávám se z toho. Cítím se mnohem líp než před měsícem. Všechno jde dobře. Trénink, bruslení Doufejme, že bude všechno v normálu, než nastoupím poprvé v Torontu.“
Po World Cupu se vrátí do tréninkového kempu Wild, kde se těší na spolupráci s novými posilami Ericem Staalem nebo Chrisem Stewartem. Nový bude tak kouč Bruce Boudreau.
„Zisk Stewarta bude znamenat pro náš tým určitou změnu. Měli jsme docela úzký kádr, takže mít tohohle chlápka pro nás bude rozdíl. Myslím, že Staal a Stewart pro nás budou velmi důležití hráči,“ věří Zach Parise, jenž byl loni s 25 góly nejlepším střelcem Wild.
Těší se hlavně na spolupráci s Ericem Staalem, kterého dobře zná. „Bude to skvělé. Je to vysoký chlap, který umí bruslit a kontrolovat puk v útočné třetině. Umí tvořit hru. Pokud spolu budeme hrát, myslím, že by to mohlo fungovat,“ věří rodák z Minneapolis.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -