- Reklama -

Parise s Dubnykem zařídili Divochům další schůzku s Jestřáby

- Reklama -

Ze sinusoidy, která nejlépe znázorňovala vývoj jejich série se St. Louis, udělali Divoši v neděli přímku. Vysvětlení pro čtenáře nepříliš zběhlé v geometrii: zatímco dosud se oba týmy pravidelně střídaly ve vítězení, Minnesota v šestém zápase tuto tradici porušila a připsala si druhý úspěch v řadě. Což znamená, že celou sérii vyhrála 4:2 a může se chystat na duely druhého kola s Chicagem.
„Pro nás bylo velmi důležité zvítězit před vlastními fanoušky. Nechtěli jsme se vracet a hrát sedmé utkání v jejich hale,“ přiznává trenér Mike Yeo. „Hodně pro nás znamenalo pokusit se vyhrát před našimi příznivci, zasloužili si to.“
S Jestřáby se Wild utkají v play off už ve třetím roce po sobě, v předchozích případech vždy odcházeli s nepořízenou. Rovněž Blues píšou své kroniky jako přes kopírák, potřetí v řadě vypadli v prvním kole.
„Nechali nás, abychom se na své šance pořádně nadřeli, a stejně se nám nepodařilo skórovat,“ shrnuje kouč Bluesmanů Ken Hitchcock. „Ono se ale těžko vyhrává, když většinu času dotahujete. A to se nám stalo v hodně zápasech.“
Včera jim definitivní stopku vystavili především Zach Parise a Devan Dubnyk. První jmenovaný dvakrát skóroval, druhý pustil jediný z jednatřiceti pokusů Blues (v podání T.J. Oshieho). Pod konečným výsledkem 4:1 jsou podepsáni ještě Justin Fontaine a Nino Niederreiter.
„Příběh pokračuje, v to jsme doufali. Devan zachytal fantasticky. Bluesmani nás postavili před hodně výzev, často stříleli na branku, ale Devanovo vystupování se přeneslo i na zbytek mužstva,“ nabízí další pohled na výkony svého svěřence Yeo.


Hrálo se jinde:


Parise otevřel skóre v osmé minutě po úniku v oslabení střelou z hodně ostrého úhlu. Fontaine navýšil domácí vedení v polovině utkání a ani v tomto případě neměl Jake Allen úplně čisté svědomí. Však také ihned přepustil své místo Brianu Elliottovi.
„Už zase dva hrozné góly, nechal jsem nás na holičkách,“ kaje se Allen. „Je mojí povinností udržet mužstvo ve hře. Chvíli mi potrvá, než na to zapomenu a začnu se soustředit na další sezónu.“
Nový muž v kleci Bluesmanů sledoval Oshieho korekci stavu v závěrečných sekundách prostředního dějství, ale brzy po návratu ze šaten kapituloval také on. Parise svým druhým gólem vylepšil své letošní statistiky z play off na sedm bodů. Niederreiter uzavřel sérii střelou do prázdné brány.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -