- Reklama -

Pastrňák dál řádí, vyvěšení Haškova dresu v Buffalu sledovali i čeští gólmani

- Reklama -

David Pastrňák pokračuje ve svém zázračném vstupu do NHL, když navázal na svůj výkon v sobotním utkání ve Philadelphii a znovu dal dva góly v jednom zápase, tentokrát to odnesla Tampa Bay. Hosté z Floridy vedli v polovině duelu 2:1, když se podruhé trefil kanadský kanonýr Steven Stamkos, ale nakonec to byl zápas českého útočníka.
Nejprve se prosadil ve 36. minutě, kdy po nebojácném průniku po levé straně vyrovnal na 2:2. V úvodu třetí části pak vstřelil i vítězný gól, když se k němu dostal puk za brankou Lightning a Pastrňák bleskově zaskočil gólmana Bena Bishopa. U dvou branek Bruins, kteří vyhráli 4:3, asistoval David Krejčí, v dresu poraženého celku se stejným způsobem zviditelnil Ondřej Palát.
Gólově se včera prosadil i Tomáš Hertl. Pražský rodák ukončil jedenáctizápasový střelecký půst a svou sedmou trefou v ročníku pomohl San Jose k výhře 3:2 nad Arizonou. Český forvard tečoval ve druhé třetině ránu Brenta Burnse od modré čáry. Vítězná branka zápasu padla ve 46. minutě, kdy obránce Coyotes Zbyněk Michálek nešťastně tečoval bruslí střelu Brendena Dillona za záda svého brankáře Devana Dubnyka. U druhé trefy Kojotů asistoval Martin Erat.
V zápase Dallasu s Ottawou se trefili hned dva naši krajané, přičemž úspěšnější byl forvard domácího celku Aleš Hemský, jenž v první třetině snížil vedení Ottawy 2:0. Stars zápas otočili ve druhé části, kdy nastříleli čtyři branky během sedmnácti minut. Křídelník Senátorů Milan Michálek v závěru už jen snižoval na konečných 5:4 pro Dallas, který tak ukončil sérii čtyř proher.
Velká sláva byla k vidění před zápasem Buffala s Detroitem, Sabres totiž slavnostně vyvěsili ke stropu dres číslo 39 dlouhá léta patřící Dominiku Haškovi. A symbolicky u toho byli dva mladí čeští brankáři – Michal Neuvirth a Petr Mrázek. Úspěšnější byl nakonec Mrázek, jenž si připsal 25 úspěšných zákroků a jeho Detroit vyhrál 3:1. Branky Red Wings vsítili Darren Helm (oslabení), Gustav Nyquist (přesilovka) a Tomáš Tatar, dvě asistence zaznamenal Kyle Quincey. O čestný úspěch Buffala se postaral Mike Weber. Osmá prohra Sabres v řadě je nový nelichotivý rekord tohoto klubu.
Osm branek nasázeli domácí Winnipeg Jets Panterům z Floridy a polovinu z nich vstřelil jediný hráč – Mathieu Perreault. Pomohl mu k tomu i český spoluhráč z útoku Michael Frolík, který si připsal dvě asistence. Další dvě branky přidal Dustin Byfuglien. Jubilejní 500. výhru na lavičce týmu NHL si připsal trenér Paul Maurice.
Hokejové derby v New Yorku ovládli hosté z Long Islandu, kteří porazili Rangers 3:0. Jezdci přišli o pětizápasovou neporazitelnost, naopak Ostrované dokonale využili zaváhání Tampy Bay a vyšvihli se na první příčku tabulky Východní konference. Všechny branky vsítili Islanders ve druhé třetině. Sebevědomí Henrika Lundqvist narušili Anders Lee, Nikolaj Kuljomin a Frans Nielsen (oslabení). Poslední třetinu odchytal v brance Jezdců Cam Talbot. Slovenský gólman Jaroslav Halák si připsal 27 zákroků a vychytal už čtvrté čisté konto v této sezóně.
Pittsburgh si v krásných retro dresech zastřílel proti Minnesotě, kterou přehrál vysokým poměrem 7:2. Tým Wild si připsal už šestou porážku v řadě a po zápase měli hráči dvacetiminutový mítink s vedením klubu. V dresu Penguins zářil především kanadský křídelník David Perron, autor dvou branek a jedné přihrávky. U tří branek asistoval kapitán Tučňáků Sidney Crosby. Marc-Andre Fleury zastavil 30 puků a poprvé v kariéře slavil vítězství po utkání proti Wild.
Pořádně se hokejisté Caroliny nadřeli na vítězství nad Coloradem. Na brankáře hostí Calvina Pickarda vyslali celkem 46 střel, přičemž pouze dvakrát našli cestu za jeho záda. Nebylo proto divu, že se zápas rozhodl až v samostatných nájezdech, kde za domácí uspěli jako střelci Victor Rask a Elias Lindholm. Na gólmana Hurricanes Antona Chudobina si nepřišli Nathan MacKinnon a Matt Duchene.
V St. Louis úřadoval v zápase proti Edmontonu mezinárodně složený útok Blues: Vladimír Tarasenko – David Backes – Jori Lehterä. Prvně dva jmenovaní poslali Blues v první třetině do vedení 2:0, Lehterä u obou branek asistoval. Nakonec hráči St. Louis dokráčeli k pohodlnému vítězství 4:2 a vyhráli už popáté v řadě. Trenér Ken Hitchcock se navíc posunul s 684 výhrami v NHL v historické tabulce na páté místo (84-418-8), které teď sdílí s nedávno zesnulým Patem Quinnem.
Nashville porazil doma Vancouver 5:1, ale kaňkou na vítězství bylo zranění brankáře Pekky Rinneho, jenž ze zápasu odstoupil ve třetí třetině. Rinne se srazil s dvěma hráči v brankovišti, ale podle vyjádření klubu by nemělo jít o nic vážného. Nahradil ho Carter Hutton, jenž se zapojil do hry za stavu 2:1 a nakonec zneškodnil všech deset střel. Nejlepším hráčem zápasu byl vyhlášen Colin Wilson. Pětadvacetiletý rodák z Greenwiche vstřelil dvě branky a na další dvě stačil ještě přihrát.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -