- Reklama -

Pastrňák okouzlil AHL

- Reklama -

Je v lize nejmladší, ale patří k extratřídě. Zatím jen v lize druhé kategorie, ale kdo ví, co bude za pár týdnů či měsíců. David Pastrňák bojuje o místo v sestavě bostonských Bruins tím, co předvádí na jejich farmě v Providence. V říjnu byl vyhlášen nejlepším nováčkem AHL a zároveň zařazen mezi trojici nejlepších hráčů.
Asistence u obou branek při vítězství 2:1 v prodloužení, tak vypadal zámořský debut nedávného hráče švédského Södertälje. V následujícím utkání se už zapsal mezi střelce sám. Dvakrát si připsal po třech bodech – nejprve 18. října v podobě branky a dvou nahrávek, poté na konci měsíce díky třem asistencím. Celkově devět bodů, nejvíce ze všech nováčků AHL.
„Prokazuje vysokou schopnost tvořit hru a dobré hokejové IQ. Zatím se ještě učí číst hru bez puku, ale od toho tady je – aby lépe pochopil hru a věděl, kam se postavit, když nemá puk,“ říká Pastrňákův trenér Bruce Cassidy v rozhovoru pro Providence Journal. „Až se dostane do NHL a pozná, že puky si ho nebudou vždycky nacházet, nebude úplně mimo.“
Pastrňákovi se dávaly velké šance uchytit se v základní sestavě Medvědů hned na začátku sezóny, bohužel ho přibrzdilo zranění ramena. Kvůli němu absolvoval pouze dva přípravné zápasy a posléze byl přesunut na farmu do Providence.
„Kluci mě tu uvítali s otevřenou náručí. Máme tu v kabině dost dobrou partu, všichni se kamarádíme. Snaží se být ke mně přátelští, a já si toho vážím,“ nebere havířovský rodák pobyt v nižší soutěži jako degradaci.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -