- Reklama -

Pastrňák poprvé v akci, Halák potřetí s nulou

- Reklama -

David Pastrňák se konečně dočkal, v pondělí nastoupil ke svému premiérovému zápasu v NHL. V utkání mezi Bostonem a Pittsburghem strávil na ledě necelých osm minut (půldruhé minuty z toho při přesilovkách), ale do statistik si kromě jednoho hitu nic nezapsal.
To se rozhodně nedá říci o největších hvězdách soupeře. Sidney Crosby (1+2) byl u všech gólů Penguins a vrací se do čela kanadského bodování, Jevgenij Malkin vstřelil dvě branky včetně té vítězné v prodloužení. Marc-Andre Fleury  jako třetí nejrychlejší a třetí nejmladší gólman v dějinách NHL dosáhl 300 výher.
Crosbyho největší konkurent Jakub Voráček při návštěvě Philadelphie na Long Islandu nebodoval, ale to se nepovedlo žádnému z přítomných. Zápas se odehrával v režii maskovaných mužů. Letci Steveu Masonovi napočítali 46 zákroků, domácí Jaroslav Halák zasahoval 21krát. Slovenský reprezentant byl ale na rozdíl od konkurenta stoprocentně úspěšný také při samostatných nájezdech.
Ostrované v závěrečné dovednostní disciplíně své střelecké hrdiny našli, takže v tabulce Metropolitní divize mají po výsledku 1:0 stejně bodů jako vedoucí Tučňáci.
Teprve podruhé se letos Stephen Weiss objevil v sestavě Detroitu, ale už má na kontě stejný počet branek jako v celé loňské sezóně (pravda, zkrácené zraněním). Ve včerejším utkání s Ottawou mu stačilo necelých pět minut v závěru prostřední části hry, aby dvakrát rozvlnil síť.
Po druhé Weissově trefě už Rudá křídla vedla o tři góly, jenže Senátoři nesložili zbraně. K Eriku Karlssonovi se však přidal už jen Chris Neill při závěrečné power play, takže domácí těsně zvítězili 4:3. Tomáš Tatar díky asistenci natáhl svoji šňůru na šest utkání, v nichž posbíral osm bodů.
Dobrý začátek a pevná obrana v závěru, to byly klíče k úspěchu Minnesoty na ledě Floridy. V šesté minutě otevřel skóre Jason Zucker, stejný hráč tři minuty před koncem druhé části hry navyšoval náskok hostů na 3:1. Panteři v poslední třetině vyslali na branku Niklase Bäckströma stejný počet střel jako v předchozích dvou dějstvích dohromady, ale do sítě neprošla ani jedna. Zach Parise naopak v závěru přidal ještě gól do prázdné klece.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -