- Reklama -

Pastrňák se konečně dohodl na smlouvě s Bostonem, český forvard bude patřit mezi nejlépe placené hráče Bruins

- Reklama -

Český hokejista David Pastrňák se těsně před začátkem tréninkového kempu dohodl s Bostonem na nové smlouvě. Jednadvacetiletý křídelník se upsal americkému celku na šest sezón s ročním platem 6,67 miliónu dolarů a bude tak čtvrtým nejlépe placeným hráčem Bruins.
„Samozřejmě jsem spokojený. Boston byl prioritou. Líbí se mi tam, je to místo, kde jsem okusil NHL a chtěl bych tam hrát co nejdéle. Klidně i celou kariéru. Je to za mnou a jsem rád, že se mohu soustředit na sezónu. Tušili jsme, že se to bude natahovat, ale samozřejmě jsme rádi, že se vše dotáhlo do konce,“ řekl Pastrňák na setkání s novináři.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


David Pastrňák byl loni se 70 body (34+36) druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, lepší byl jenom kanadský útočník Brad Marchand, který skončil s 85 body na pátém místě kanadského bodování NHL. Český forvard se s 34 přesnými zásahy dostal na desáté místo mezi střelci.


Pastrňákovi skončila nováčkovská smlouva, díky niž inkasoval maximální možnou částku 925 tisíc dolarů ročně a nyní podepsal kontrakt, který ho zajistí na celý život. Rodák z Havířova si do konce ročníku 2022-23 vydělá dohromady 40 milionů dolarů, což je téměř 880 milionů korun.
Letošní vítěz ankety Zlatá hokejka se stal jedním z nejlépe placených Čechů v soutěži. S novým průměrným ročním výdělkem je třetím nejlépe placeným útočníkem za Davidem Krejčím (7,25 mil.) a Patricem Bergeronem (6,875). Z ostatních hráčů bere víc ještě brankář Tuukka Rask (7 mil.).
Medvědi draftovali Pastrňáka před třemi lety v prvním kole z 25. pozice. Během tří sezón odehrál v základní části NHL 172 zápasů, ve kterých nasbíral 123 bodů za 59 gólů a 64 asistencí. V šesti utkáních play off zaznamenal dvě branky a shodný počet asistencí.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -