- Reklama -

Pastrňák stráví Vánoce na farmě, potom se uvidí

- Reklama -

David Pastrňák zůstává v záložním týmu Medvědů v Providence, zcesivnhl-logo-150x150-3a který určitě nastoupí k úternímu zápasu v Portlandu. Rozhodnutí o účasti talentovaného útočníka na světovém šampionátu dvacetiletých se zřejmě odkládá na příští týden. Trenéři českého výběru jsou ochotni počkat, přestože první utkání čeká naše mladíky už v sobotu proti Rusům.
„Pastrňák v sobotu odehrál svůj první zápas v rámci kondičního pobytu,“ informuje generální manažer Bruins Don Sweeney. „Znovu bude hrát v úterý. Uvidíme, jak na tom bude. Jsme v kontaktu s českým národním týmem, ale musíme počkat, jak na tom bude David a jak na tom budeme my.“
Havířovský odchovanec stihl v letošní sezóně v NHL odehrát úvodních deset zápasů (s bilancí 2+2), než si poranil nohu. Do plného tréninku se vrátil teprve nedávno, Bruins ho proto poslali na rozehrání na farmu. Při sobotní porážce Providence 2:4 se Springfieldem si připsal jednu asistenci a jeden záporný bod v plus/mínus hodnocení.
„Ten zápas jsem neviděl, koukal jsem jen do statistik. Získaný bod někdy nemusí znamenat, že jste hráli dobře. Měl také mínus jeden bod v tabulce pravdy. Jsem si jistý, že později dostanu nějaké informace,“ říká Sweeney.
Jedna věc je jistá, minimálně do příštího pondělí na sebe Pastrňák určitě nenavleče dres prvního mužstva Bruins. V NHL totiž od 19. do 28. prosince platí tzv. vánoční zmrazení soupisek, během něhož nemůžou být hráči – až na krizové případy – přesouváni na farmu či zpět (ani měněni a umisťování na waiver list).
„Až se dostaneme k 28. prosinci, nastane možnost, že David pojede na mistrovství, ale samozřejmě také možnost, že zůstane s námi. Bude záležet na tom, v jakém zdravotním stavu bude naše mužstvo,“ upozorňuje Don Sweeney. „David sedm týdnů nehrál hokej a v sobotu nastoupil k prvnímu zápasu po pauze, takže v první řadě musíme přihlédnout k jeho zdraví.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -