- Reklama -

Pastrňák vstřelil své první góly v NHL

- Reklama -

Nejvydařenější zápas dosavadního průběhu kariéry v National Hockey League odehrál v sobotu David Pastrňák. Český forvard vstřelil své první dva góly v nejprestižnější hokejové soutěži světa a výrazně tak přispěl k výhře Bostonu 3:1 na ledě Philadelphie. U druhé branky mu asistoval jeho krajan David Krejčí. Osmnáctiletý Pastrňák odehrál za Bruins prozatím sedm duelů, ve kterých zaznamenal tři kanadské body.
„Premiérové branky v NHL, a ještě k tomu vítězství týmu, což je samozřejmě o mnoho lepší. Cítím se nádherně,“ uvedla po utkání první volba Bostonu v loňském draftu.
Premiérovou trefu vsítil Pastrňák v čase 11:23, kdy bekhendovou dorážkou střely Toreyho Kruga potrestal vyloučení Jakuba Voráčka (nedovolené bránění) a otevřel skóre zápasu. Na druhý zápis do střelecké listiny si musel počkat až do 45. minuty. Havířovský rodák po perfektní spolupráci s Krejčím zakončil akci střelou do odkryté sítě a poslal Medvědy do vedení 2:0.


O necelých pět minut později navýšil vedení Bostonu Chris Kelly při vlastním oslabení. Teprve potom se dostali ke slovu domácí. Neprůstřelnost Tuukky Raska ukončil v 55. minutě Claude Giroux, střeleckou pozici mu v přesilové hře připravili Mark Streit a Voráček. Kladenský odchovanec tak zaokrouhlil počet nasbíraných bodů v letošní sezóně na padesát (42 utkání, 16+34).
Tečku za utkáním ve vyprodané aréně Wells Fargo Center (19.907 diváků) udělal agilní Pastrňák střelou do prázdné branky při power play Philadelphie. Puk však skončil v síti krátce po vypršení základní hrací doby a třetí gól účastníka letošního mistrovství světa hráčů do dvaceti let nemohl být uznán. Svěřenci kouče Claudea Juliena dokázali bodovat posedmé za sebou, poslední tři duely vyhráli.
Kromě porážky musí Letci skousnout i ztrátu Stevea Masona. Kanadský gólman odstoupil ze zápasu v 8. minutě kvůli blíže nespecifikovanému zranění v dolní části těla, které utrpěl při zákroku proti střele útočníka Bruins Craiga Cunninghama. V brankovišti ho nahradil Ray Emery.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -