- Reklama -

Pastrňáka si vzal pod křídla Patrice Bergeron

- Reklama -

Když v pondělí nastoupil David Pastrňák ke svému prvnímu zápasu v NHL, měl šest měsíců po osmnáctých narozeninách. Když v sezóně 2003-4 absolvoval ve slavné soutěži premiéru Patrice Bergeron, byl ještě o čtvrt roku mladší. Je proto pochopitelné, že bostonský veterán si v posledních letech bere patronát nad mladíky přicházejícími do organizace. Pastrňák je zatím posledním v řadě.
„Je to něco, co si pořád ještě pamatuju ze svých prvních let v NHL – jak mě starší chlapi vzali pod svá křídla a pomohli mi naučit se spoustu věcí na ledě i mimo něj. Chci teď udělat to samé pro mladší kluky a David k nim patří. Vždyť je tady nejmladší,“ říká jeden z lídrů Bruins.
V roce 2010 to byli dvojka draftu Tyler Seguin a Jordan Caron, kterého si Medvědi také vybrali v prvním kole. O rok dříve Brad Marchand. Ten nyní dělá Bergeronovi jakéhosi asistenta při výchově havířovského odchovance.
V utkání s Pittsburghem odehrál český útočník po Bergeronově boku čtyři střídání v závěrečné části hry, při jednom z nich jim dělal společníka i Marchand. Stejnou trojici testoval pohromadě kouč Claude Julien při středečním tréninku.
„Když chcete kluka jako on někam postavit, potřebujete k němu spolehlivého chlapa, který mu pomůže v růstu. Patrice byl také v jeho věku, když v Bostonu začínal. Potřeboval někoho, kdo mu pomůže najít cestu, takže je určitě schopný udělat to teď pro jiného,“ domnívá se šéf lavičky Medvědů.
I kdyby to mělo být jen v rámci přípravy, David Pastrňák je vděčný za každý okamžik strávený po boku týmových hvězd. „Marchand s Bergeronem jsou skvělí hráči, nikdy bych nevěřil, že s nimi budu moci trénovat v jedné formaci,“ říká v rozhovoru pro Boston Globe. „Dneska jsem mohl a užil jsem si to. Jsou to opravdu dobří hokejisté a je zábava s nimi hrát.“
Užije si Pastrňák zábavy i v dnešním zápase s Winnipegem? A kdyby to  nemělo být po boku veteránů, dostane prostor alespoň vedle Carona a Chochlačjova? Večer se ukáže…
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -