- Reklama -

Patří Bruins mezi poškozené? Formát play-off všem nevoní

- Reklama -

Informace o dohrání ročníku zveřejněná v úterý komisionářem Garym Bettmanem přinesla úlevu, že se NHL vrátí na led, i rozčarování nad připravovaným formátem.
Kapitán Bostonu Zdeno Chára je s play-off o 24 týmech spokojený, přesto rozumí tomu, že ne všem se musí nový formát líbit.
„Nemůžete se divit, že to připadá některým celkům nefér. Je to ale skvělá příležitost,“ cituje slovenského beka portál Sportsnet.
„Když se podíváte kolem sebe, jak se daří lidem, byznysu apod….Ne každý dostal takovou šanci jako my. Mnoho lidí ztratilo příjem, firmy krachovaly a už nebudou mít možnost vrátit se zpět. Takže nemáme důvod si nač stěžovat.“
Bruins byli v této sezóně lídrem Atlantické divize a před nucenou pauzou započatou 12. března měli před druhou Tampou Bay náskok 12 bodů.
Pod novým formátem sehrají s dalšími třemi nejlepšími týmy Východní konference miniturnaj, který rozhodne o jejich nasazení pro první kolo (více čtěte ZDE). Prezident klubu Cam Neely se nechal ve středu slyšet, že podoba vyřazovacích bojů je pro jeho tým menším zklamáním.

„Je to trochu frustrující, když si uvědomíme, že i navzdory tomu, co jsme vybojovali v 70 utkáních, můžeme (v miniturnaji) spadnout z prvního až na čtvrté místo v konferenci,“ uvedl Neely pro Kevina Paul Deponta z deníku Boston Globe.
„Každopádně jsem nadšení, že můžeme hrát v tomto ročníku ještě hokej,“ dodal na druhou stranu mocný muž organizace.
Boston se střetne na Východě o nejlepší pozici pro úvodní kolo s Lightning, Capitals a Flyers.
„Zvažovali jsme hodně variant,“ odpověděl Bettman v úterý na otázku, jak vnímá znepokojení Bruins a Blues, kteří si musí prvenství znovu vybojovat.
Šéf ligy přiznal, že cílem bylo také poskytnout těmto celkům možnost zahrát si během probíhajícího předkola ostrá klání.
Sloupkař Globe Chad Finn shrnul situaci pro Boston výstižně následujícím titulkem: Formát play-off nejde Bruins naproti, i tak může ale jejich cesta skončit titulem.
Pouť za Pohárem začne pravděpodobně v červenci.
- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -