- Reklama -

Patrick Kane opět bodoval a pomalu přepisuje historii. Výhru však slavil dvougólový Gáborík

- Reklama -

Vynikající výkony předvádí v této sezóně Patrick Kane. Forvard Chicaga bodoval v sobotu už podevatenácté v řadě, když ve 12. minutě otevřel skóre utkání v Los Angeles a ve 23. minutě přidal asistenci u branky Niklase Hjalmarssona. Za dva body byl vyhlášený první hvězdou utkání.
Kane tak dostal svůj bodový součet už na 37 bodů (14+23) a obhájil první pozici v ligové produktivitě, kde ho stíhají Jamie Benn (35) a Tyler Seguin (34). Nikdo další téhle trojce nestačí, je za ní už velká mezera. Čtvrtý Daniel Sedin (27) ztrácí na třetího sedm bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kane tak stanovil nový rekord v bodovací sérii amerického hokejisty. Překonal Phila Kessela a Eda Olczyka, kteří zvládli bodovat osmnáctkrát za sebou. Kesselovi se to povedlo v barvách Bostonu Bruins v sezóně 2008-09, Olczykovi v Torontu Maple Leafs v sezóně 1989-90.
Klubová historie Chicaga je ale pořádně bohatá, takže tady musí Kane ještě přidat. V tuto chvíli srovnal krok s Denisem Savardem, jenž bodoval devatenáctkrát v sezóně 1985-86, absolutní rekord patří Bobbymu Hullovi, který bodoval v sezóně 1971-72 jednadvacetkrát. Oba jsou samozřejmě Kanaďané.
„Je to síla, když si uvědomíte, kolik Američanů hrálo tuhle hru a ti dva, kteří skončili na 18 zápasech, a co dokázali všichni ve svých kariérách,“ radoval se Kane. „Právě teď je to hodně fajn, ale trochu to všechno překryla konečná porážka.“
Kanův výkon skutečně zůstal trochu ve stínu konečného neúspěchu. Chicago mělo zápas slibně rozjetý, v závěru ale vypadlo z role a nechalo domácího soupeře vyrovnat. V prodloužení mu pak darovalo i druhý bod za konečné vítězství.
Hrdinou posledních minut byl Marián Gáborík. Slovenský expres, kterému se zatím v sezóně moc nedařilo, obrátil skóre dvěma góly. Čtvrtou trefou v sezóně po Kopitarově nezištné přihrávce šest minut před třetí sirénou vyrovnal, pátou trefou rozhodl v prodloužení o vítězství svých barev. Do brejku ho při hře tři na tři vyslal opět Kopitar a Gáborík ho zakončil střelou pod ruku brankáře Darlinga.
„Nikdy jsme si nemysleli, že bychom nemohli zvítězit,“ řekl slovenský kanonýr. „Byla mezi námi atmosféra, že to nevzdáme, bylo tam odhodlání a nakonec jsme to obrátili.“
Trenéra Chicaga mrzely neproměnné šance. „Dobře, máme aspoň bod,“ zhodnotil průběh Joel Quenneville. „Měli jsme svoje šance. Toews měl brejk, a měli jsme další stoprocentní tutovky v prodloužení. Oni měli taky svoje příležitosti, takže nakonec to dopadlo docela dobře.“
Video: sestřihy z utkání – 28. listopad
Výsledky z 28. listopadu
Slovenské góly: sobota 28. listopadu
Foto: Sarah A.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -