- Reklama -

Patrick Kane, persona non grata

- Reklama -

Když zmizela tvář Patricka Kanea z přebalu hry NHL 16 společnosti EA Sports, byl to teprve začátek. Od chicagského útočníka podezřelého ze znásilnění se postupně odvracejí další.
„Chystáme se změnit jméno. V tréninkovém táboře nebudeme mít žádný Team Kane,“ informoval minulý týden generální manažer celku London Knights v OHL Basil McRae.
Kane za ontarijské rytíře sice odehrál pouze sezónu 2006-07 (juniorská léta strávil v přípravce americké reprezentace), ale se 145 body z 58 utkání se stal nejproduktivnějším hráčem kanadských juniorských soutěží sdružených pod hlavičkou CHL a byl tehdy jmenován nejlepším nováčkem sezóny.
Přípravného kempu London Knights se účastní přibližně osmdesátka mladíků, kteří jsou rozděleni do čtyř skupin. Ty měly nést jména slavných odchovanců Coreyho Perryho, Ricka Nashe, Davida Bollanda a právě Patricka Kanea. „Zlatý“ tým tedy o svého patrona přišel a na webových stránkách klubu jsou v důsledku toho i ostatní mužstva prozatím označena pouze barvami.

Na hráčův údajný prohřešek už doplácejí i jeho nejbližší. Kaneova přítelkyně Amanda Grahovec už byla vyřazena ze seznamu rodinných dobrovolníků, které Blackhawks čas od času pověřují propagačními akcemi jako prodej puků nebo sběr hraček pro charitativní účely.
Pokud jde o samotného útočníka, jeho současný zaměstnavatel se samozřejmě zatím drží presumpce neviny. Stejně pochopitelně ale musí mít připraveny všechny scénáře pro případ, že by byl Kane usvědčen z provinění vůči zákonům Spojených států. Vedení Jestřábů už prý absolvovalo schůzku se zástupci hráčských odborů NHLPA, aby probralo společný postup. Není od věci připomenout, že když se před rokem ocitl v podobné situaci obránce Los Angeles Slava Vojnov, liga a později i klub mu pozastavily činnost a NHL posléze umožnila Králům nezapočítávat jeho mzdu do platového stropu.
Neoficiální informace ze zámoří hovoří o tom, že Patrick Kane nebude obviněn ze znásilnění, protože nebylo možné nashromáždit dostatečně silný důkazní materiál. To ovšem nevylučuje, že 26letý křídelník nestane před soudem kvůli zločinům nižšího stupně.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -