- Reklama -

Patrick Marleau je 17. hráčem v historii NHL, který nastřílel 500 branek v jednom klubu

- Reklama -

Zdvižená hůl, úsměv, radost. Patrick Marleau se stal členem prestižního klubu. V úterý vstřelil svůj 500. gól v NHL, všechny dokázal nastřílet v barvách jedné organizace – San Jose Sharks. Jeho gól otevíral skóre duelu ve Vancouveru, který skončil vítězstvím hostů 1:4.
Marleau se trefil v polovině desáté minuty. Brent Burns rozehrál akci dlouhou přihrávkou z vlastního obranného pásma na Joe Pavelskiho, který předal puk na levou stranu Marleauovi. Byla to jeho 19. branka v sezóně. Brankář Ryan Miller neměl šanci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Rychlá akce na přesilovce, Pav (Pavelski) mi to dobře dal a mě se povedlo rychle vystřelit. Věděl jsem, že Miller se bude pohybovat od strany ke straně, tak jsem se ho snažil prostřelit na bližší tyčku,“ popsal kanonýr důležitou první branku utkání.
Marleau se stal 45. hráčem v historii NHL, který nastřílel 500 branek a teprve 17. hráčem, který to dokázal v dresu jednoho klubu. Střílí je od sezóny 1997-98, kdy vstoupil do NHL jako dvojka draftu. Poprvé se trefil 19. října 1997 v utkání proti Phoenixu Coyotes.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Útočník San Jose je stroj na góly. Pravidelně střílí mezi 15 až 35 brankami za sezónu. Osobní rekord si udělal v ročníku 2009-10, kdy nastřílel 44 branek. V úterý dal 500. gól ve svém 1463 utkání v NHL. Ve stejné hale, kde vyhrál svou první ze dvou olympijských zlatých medailí za Kanadu v roce 2010.
Jubilejní trefa bylo sedmá v pěti utkáních. 23. ledna dal Marleau do sítě Colorada rovnou čtyři góly. Hra sedmatřicetiletého forvarda je jedním z důvodů, proč San Jose vyhrálo sedm z posledních osmi zápasů a proč jsou Žraloci vedoucím celkem Pacifické divize.
„Chcete toho dosáhnout, co nejdřív to půjde,“ řekl šťastný střelec s velkým úsměvem na tváři. „Je to skvělé, protože tým hrál dobře a vyhráváme. Když se vám něco takového podaří a mužstvo vyhrává, cítíte se dobře, protože tohle je týmová hra.“


Bude vás zajímat:


Marleau hrál v úterý znovu s Loganem Couturem a Mikkelem Boedkerem. Gól ale vstřelil v přesilovce, šlo o jeho 158. trefu v početní výhodě v kariéře. Proti Vancouveru nastřílel 28 gólů v 74 utkáních. V Loňské sezóně nasbíral proti Canucks tři góly a jednu asistenci v pěti vzájemných duelech.
„Moji rodiče se mi hodně věnovali, vozili mě na zápasy, skoro hodinu na každý trénink. Jejich obětování mi umožnilo dneska hrát NHL,“ poděkoval za všechnu péči Patrick Marleau.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -