- Reklama -

Patrik Eliáš si pochvaluje atmosféru před Utkáním hvězd

- Reklama -

cesivnhl-logo-150x150-3

Už v pátek si Patrik Eliáš prohlížel stadion Columbusu a v zákulisí debatoval s ostatními hráči nominovanými na letošní Utkání hvězd. Vzhledem k jeho téměř dvacetileté kariéře v NHL samozřejmě většinu z nich znal, ale připustil, že u pár tváří (např. Oliver Ekman-Larsson nebo Zemgus Girgensons) si nebyl zcela jistý.

Osmatřicetiletý útočník New Jersey Devils je nejstarším hráčem, jenž se účastní letošního All Star víkendu. Na opačném konci pomyslné věkové tabulky hvězd NHL stojí osmnáctiletý obránce Floridy Aaron Ekbland, který v roce 1995, kdy Eliáš v soutěži debutoval, ještě nebyl na světě. Když Patrik Eliáš poprvé zvedal nad hlavu Stanleyův pohár, tak byly Ekblandovi čtyři roky.

Levé křídlo a dlouholetá opora Devils bere tento fakt s nadhledem i pokorou: „Je mnoho mladých a talentovaných hokejistů, ale jen několik z nich podává ve svém věku tak přesvědčivé výkony, že se od začátku stanou výraznými oporami svých klubů. Setkávat se s nimi na ledě je určitě dobré i pro nás starší hráče.“

- Reklama -

Eliáš ocenil přátelskou atmosféru v zelené místnosti, kde si kapitáni Nick Foligno a Jonathan Toews vybírali hráče do svých týmů a situaci popsal slovy: „Po celém světě hrají hokej na různých úrovních miliony hráčů, ale jen asi sedm stovek z nich má tu možnost být součástí NHL. Čím déle jste v této lize, tím více si uvědomujete sounáležitost s ostatními hráči. NHL je něco, co můžete společně sdílet a víte, co pro vás tato elitní soutěž znamená.“

Klubová řevnivost a soupeření šly stranou a tak bylo možno spatřit u jednoho stolu například gólmana Careye Price z Montrealu a útočníka Tampy Stevena Stamkose, jejichž týmy sváděly v minulé sezóně boje v play off a v současné době soupeří o první místo v Atlantické divizi.

Spolu s nimi se nezávazně bavili také obránce LA Kings Drew Doughty a centr kalifornského celku Anže Kopitar.

U dalšího stolu společně seděli Phil Kessel z Toronta, kapitán NY Islanders John Tavares a hvězda Washingtonu Alex Ovečkin. Další nevídanou společnost tvořili obránci Winnipegu a Caroliny Dustin Byfuglien a Justin Faulk, kteří nezávazně debatovali s Tylerem Johnsonem z Tampy Bay Lightning a nováčkem Pantherů Ekbladem. Byfuglien si navíc vyměnil pár vtípků s bývalými parťáky z Chicaga Patrickem Kanem, Jonathanem Toewsem, Brentem Seabrookem, Duncanem Keithem a brankářem Coreyem Crawfordem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ani tvrdé boje o důležité body v Centrální divizi neodradily od přátelského posezení kapitána Nashvillu Sheau Webera s obráncem Minnesoty Ryanem Sutterem a oporami St. Louis Blues Kevinem Shatteringem a Vladimírem Tarasenkem, kterým sekundoval Ryan Hopkins z Edmontonu.

Asi nejlépe vystihují atmosféru před Utkáním hvězd slova Patricka Kanea: „Hokej je skvělá hra, v zápase se můžete se soupeřem vzájemně tvrdě atakovat a být na něj naštvaný, ale pak na všechny tyto věci zapomenete a mimo led jste zase přátelé.“


Bude vás zajímat:


Také gólman Chicaga Corey Crawford vnímal pozitivní atmosféru v zákulisí Nationwide Areny, kde z hráčů spadl stres z ligových utkání a společné setkání jim umožnilo pobavit se také o věcech nesouvisejících s hokejem.

„Neměl jsem tušení, jak to bude v Columbusu probíhat, ale byl jsem velmi příjemně překvapen. Sezóna bývá vždy hodně intenzivní a náročná po fyzické i psychické stránce a tady cítím, že můžu na chvilku vypnout a užívat si s klukama těchto poměrně vzácných chvil. Všichni víme, že i přes rozdílnou příslušnost k týmům jsme vlastně jedna parta, kterou spojuje hokej,“ okomentoval setkání hvězd NHL Crawford.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -