- Reklama -

Pavelcovi nestačily ani tři nuly. Trumfnul ho Benn

- Reklama -

Nejproduktivnější hráč sezóny. Nejúspěšnější sběratel bodů z řad nováčků. A mezi nimi „pouze“ majitel tří čistých kont ze stejného počtu zápasů. Trojici nejlepších hráčů posledního týdne základní části tvoří Jamie Benn (Dallas), Ondřej Pavelec (Winnipeg) a Mark Stone (Ottawa).


Vstupte do světa statistik NHL


Jamie Benn vstupoval do závěrečných dnů sezóny s mírnou ztrátou na vedoucí příčky play off, ale celkovým ziskem deseti bodů se mu ji podařilo smazat. V pondělí se prezentoval dvěma brankami a asistencí v zápase Hvězd se Žraloky, středeční tříbodová bilance proti Anaheimu měla podobu pouze nahrávek. V nervydrásajícím finiši o Art Ross Trophy si to nejlepší schoval na sobotní duel s Nashvillem.
Hattrick, jenž dovršil dvě minuty před sirénou, by mu na předstižení Ostrovana Johna Tavarese ještě nestačil. Benn potřeboval ještě jeden bod a ten získal 8,5 sekundy před koncem, když mu statistici započetli druhou asistenci u branky Codyho Eakina. Zisk 87 bodů, které letos na korunovaci stačily, ale nemůže vymazat skutečnost, že 25letý forvard jako kapitán nedovedl svůj tým do play off.
Winnipeg se tam podruhé ve své historii dostal (počítáno i s předchozím působením v Atlantě), v tabulce Západní konference skončil se čtyřbodovým náskokem na deváté obhájce titulu z Los Angeles. Prakticky se dá říci, že zmiňovaný odstup koresponduje s tím, co během posledního týdne předváděl ve svatyni Jets Ondřej Pavelec.
V pondělí 32 zákroků a výhra 2:0 nad Minnesotou. O den později 30 pochytaných puků rovnajících se vítězství 1:0 v utkání se St. Louis. Ani ve čtvrtek Pavelec neinkasoval, nebereme-li v úvahu dva úspěšné samostatné nájezdy hokejistů Colorada. V Denveru napočítali českému gólmanovi 21 zákroků.
Ottawský zelenáč Mark Stone uzavřel sezónu na 64 bodech. Druhý nejproduktivnější nováček Johnny Gaudreau z Calgary měl stejně, ale nastřílel o dvě branky méně. Právě góly tvoří podstatnou část Stoneova zisku v posledním týdnu.
V úterý vstřelil Pittsburghu, vážnému konkurentovi v boji o play off, dva včetně vítězného v prodloužení. Stejně se mu dařilo i v sobotu proti Philadelphii v utkání, které Senátorům na poslední chvíli zajistilo jízdenku do vyřazovacích bojů. Mezitím zaznamenal Stone jednu asistenci při výhře 3:0 nad čerstvým držitelem Prezidentovy trofeje z New Yorku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -