- Reklama -

Pavelcovi přibyla konkurence. Novou brankářskou posilou Jets se stal Peter Budaj

- Reklama -

Vedení Winnipegu získalo z Montrealu slovenského gólmana Petra Budaje a forvarda Patricka Hollanda výměnou za útočníka Erika Tangradiho. Budaj tak vytvoří velkou konkurenci pro gólmana Ondřeje Pavelce, Tangradi bude zase silným soupeřem českého útočníka Jiřího Sekáče v boji o místo v hlavním týmu Canadiens.
Budaj se Montrealu upsal v červenci 2011 jako volný hráč, předtím strážil svatyni amerického celku Colorado Avalanche, jehož zástupci draftovali rodáka z Bánské Bystrice v roce 2001 z 63. pozice. Během svého tříletého pobytu v nejslavnějším hokejovém klubu světa odchytal Budaj jako náhradník Careyho Price pouze 54 zápasů.
Připsal si v nich 23 výher, průměrně obdržel 2,48 gólů za zápas a ve dvou utkáních udržel čisté konto. „Rád bych poděkoval Petrovi Budajovi, který byl vynikajícím spoluhráčem a ve všech třech sezónách jsme se na něj mohli spolehnout,“ rozloučil se s Budajem generální manažer Montrealu Marc Bergevin.
Budaj působí v NHL od ročníku 2005-06. V základní části soutěže odchytal za Avs a Habs 296 zápasů s průměrem 2,76 obdržených branek na zápas a úspěšností zásahů 90,31 procenta. Zatím má na kontě 124 výher a jedenáct utkání dokončil s čistým štítem.
Výměnou Budaje do klubu z kanadské provincie Manitoba vyřešili činovníci Montrealu přetlak na brankářském postu. Hlavní trenér Michel Therrien bude v nové sezóně spoléhat na tandem Price – Dustin Tokarski. „Tato transakce nám dovoluje uvolnit prostor pro Dustina Tokarskiho,“ řekl Bergevin.
Prospěšným tahem je pro Montreal také angažovaní Erika Tangradiho. „Eric je mladý, ale zároveň už dost zkušený hráč, který odehrál v NHL 136 utkání. Dodává naši ofenzivě hloubku a té není nikdy dost. Poskytuje nám i více možností v případě, že budeme potřebovat povolat nějakého hráče ze záložního celku v Hamiltonu,“ vysvětlil Bergevin.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -