- Reklama -

Pavelec je zpět, Winnipeg znovu vítězí. V kanadském souboji přejel Montreal

- Reklama -

Pět zápasů po sobě vychytal pro Winnipeg Ondřej Pavelec. V úterý pustil místo sebe do brány Michaela Hutchinsona a byla z toho prohra ve Vancouveru 2:5. Ve čtvrtek se český gólman vrátil do hry a Tryskáči si doma v MTS Centreu připsali další cennou výhru. Boj o play off na západě je tvrdý, Winnipeg je tuto chvíli sedmý, s náskokem tří bodů na deváté Calgary.
Pavelec si tak připsal svou šestou výhru v řadě a pořádně se na ní zapotil. Hosté v Montrealu jej zatěžkali 41 střelami, domácí Jets vyzkoušeli náhradníka Dustina Tokarskiho v bráně Montrealu dvaadvacetkrát.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Stačilo to na pět branek, Carey Price by jich zřejmě tolik nepustil. Za Winnipeg se trefili postupně Byfuglien, Scheifele, Slater, Wheeler a Lowry. Za hosty jen korigovali výsledek Markov a Gallagher. Pavelec byl po zásluze vyhlášen první hvězdou večera, doplnili ho spoluhráči z pole Mark Scheifele (1+1) a Jim Slater (1+1).
„Dnes jsme přežili,“ komentoval vydřený úspěch Winnipegu trenér Paul Maurice. „V téhle fázi roku se o něco takového prostě musíte snažit.“
Winnipeg vyhrál šest z posledních sedmi zápasů, vždy stál v jeho bráně Pavelec. Z šestnácti domácích duelů vyhrál dvanáct, celkem v nich nasbíral 26 bodů. Současný počet 90 získaných bodů taky stojí za zmínku. Jets se dostali na tuto úroveň poprvé od sezóny 2006-07, kdy si připsali 90 bodů ještě jako Atlanta Thrashers.
Pavelcovi zřejmě svědčí vysoká zátěž. Při vítězství 5:2 nad Canadiens si připsal 39 zákroků. Drtivou střeleckou převahu měli hosté hlavně v prvních dvou třetinách, kdy přestříleli domácí 20:5 a 11:8. Pavelec ale zářil a dovolil Montrealu jen jeden gól. V probíhající sezóně má bilanci tří výher a jediné prohry, pokud na něj mířilo 40 nebo víc střel.
„Cítil jsem, že naprosto nestíháme celou první třetinu,“ hodnotil trenér Maurice. „Náš brankář byl ale nejlepším hráčem na hřišti, bez něj bychom nepřežili.“
„Byl ohromující,“ přidal se kouč poražených Michel Therrien. „Byl rozdílovým prvkem v zápase,“ chválil českého reprezentanta jednapadesátiletý rodák z Montrealu.
Montreal ve čtvrtek takovou oporu v bráně neměl. Habs se rozhodli dát Careymu Priceovi volno, aby si odpočinul před blížícím se play off, a Tokarski svou úlohu nezvládl. Pro svůj protějšek měl další slova uznání.
„Skákal tam po hlavě,“ řekl pětadvacetiletý Kanaďan na adresu o dva roky staršího Ondřeje Pavelce. „Podal fantastický výkon.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -