- Reklama -

Pavelec podruhé za sebou udržel čisté konto. Rangers vybojovali Prezidentovu trofej

- Reklama -

Ondřej Pavelec vychytal druhé čisté konto za sebou. Český gólman přispěl 30 zákroky k výhře hokejistů Winnipegu 1:0 v St. Louis. Pavelec navázal na svůj výkon v pondělním utkání na ledě Minnesoty, v němž kryl 32 střel a pomohl Jets k vítězství 2:0. Celkově si připsal čtvrtou nulu v sezóně. Neprůstřelnost kladenského rodáka, který byl podruhé v řadě zvolen první hvězdou zápasu, trvá 122 minut a pět sekund.


Vstupte do světa statistik NHL


Jedinou branku vstřelil v čase 22:31 Chris Thorburn. Tryskáči tak získali další dva body v boji o postup do play off. V tabulce Západní konference jim patří sedmá příčka, kde mají jednobodový náskok před Calgary, které vyhrálo 3:2 nad Arizonou. Asistenci u rozdílové trefy Seana Monahana si připsal Jiří Hudler.
Devátí Králové z Los Angeles podlehli Edmontonu 2:4 a za Flames nyní zaostávají o dva body. O překvapivou výhru Oilers se dvěma góly zasloužil kanadský křídelník Matt Fraser. Zaváhání obhájců Stanleyova poháru uvítali hokejisté Vancouveru a Minnesoty, kteří si i díky tomu zajistili účast v nadstavbové části soutěže.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Canucks měli včera volný den, Wild si odvezli z Chicaga vítězství 2:1 a částečně si tak napravili reputaci po třízápasové sérii porážek. O tom, že se Hawks notně vzdálila vidina divizního prvenství, rozhodli v poslední třetině Mikael Granlund a Jason Zucker. Gólman Divochů Devan Dubnyk přišel o čisté konto pouhých 108 sekund před koncem. Kontaktní gól vstřelil Bryan Bickell, víc už toho ale domácí nestihli.
Nejlepším týmem základní části letošní sezóny NHL jsou Jezdci z New Yorku, kteří zvítězili v New Jersey 4:2 a v čele celkového pořadí soutěže už je nemůže nikdo předstihnout. Blueshirts vybojovali Prezidentovu trofej potřetí v historii klubu. Premiéru v tomto směru měli v sezóně 1991-92. V roce 1994 dokonce vyhráli Stanley Cup. O včerejší triumf Rangers v Prudential Center se třemi body zasloužil americký křídelník Kevin Hayes (1+2). První branku Devils vsítil Patrik Eliáš.
Pokračuje také souboj o vítězství v kanadském bodování. Do čela průběžného pořadí se včera vyhoupl John Tavares, který dosud nasbíral 83 bodů shodně jako Sidney Crosby (28+55). Ve prospěch kapitána NY Islanders hovoří větší počet vstřelených branek (36). Jakub Voráček na ně ztrácí ze třetího místa dva body.
V nočním přímém souboji s Tavaresem přispěl Voráček dvěma asistencemi k výhře Philadelphie 5:4. Jeho rival zaznamenal jednu branku a dvě přihrávky. Hlavním hrdinou utkání byl centr Flyers Claude Giroux, který vstřelil dva góly. Na straně soupeře se naprosto shodným způsobem zviditelnil Anders Lee.
Sidney Crosby si sice proti Ottawě rozšířil svoje letošní statistiky o gól a asistenci, hostům to ale nakonec stačilo pouze na zisk bodu za prohru 3:4 v prodloužení. Penguins vedli po první třetině 3:0, za záda Andrewa Hammonda mířili přesně Sidney Crosby, Beau Bennett a Patric Hörnqvist.
Gólman Marc-Andre Fleury hájil čisté konto 34 minut a 41 sekund, jenže pak se ve vlastním oslabení prosadil Jean-Gabriel Pageau a v poslední třetině na něj navázali Mark Stone s Mikem Hoffmanem. Obrat Sens dokonal ve třetí minutě prodloužení Stone. Ottawa se na východě bodově dotáhla na osmý Boston, který má však jeden zápas k dobru.
Jistý postup ještě nemá ani šestý Detroit, který porazil Carolinu 3:2. Red Wings prohrávali po dvou třetinách 1:2, ale potom převzal režii zápasu do svých rukou Pavel Dacjuk. Ruský centr nejprve v 42. minutě přihrál na vyrovnávací gól Gustava Nyquista a v čase 51:25 pak přidal rozdílový zásah. Střeleckou parketu mu pomohl připravit český zadák Marek Židlický.
Colorado využilo výhody domácího ledu a přehrálo Nashville v poměru 3:2. Nerozhodný stav 2:2 zlomil v 48. minutě Joey Hishon. První branku Avalanche vstřelil Jarome Iginla, který opět ukázal, že se mu proti tomuto soupeři daří. Zkušený útočník odehrál proti Predátorům 57 utkání a nasbíral v nich 61 bodů. Lepší bilanci má z utkání proti Nashvillu pouze Pavel Dacjuk (72).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -