- Reklama -

Pavelec podstoupil operaci, letos zřejmě dohrál

- Reklama -

Hokejisté Winnipegu se budou muset s největší pravděpodobností do konce sezóny vypořádat s absencí českého gólmana Ondřeje Pavelce. Zranění kolene kladenského odchovance si totiž vyžádalo artroskopickou operaci. „Při tréninku se necítil úplně dobře a nakonec se rozhodl, že nebude riskovat,“ řekl kouč Jets Paul Maurice.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Kladenský odchovanec se zranil 7. února v duelu proti Minnesotě, od 27. minuty ho mezi tyčemi zastoupil Connor Hellebuyck. Dosud vynechal jedenáct zápasů a nyní ho čeká přibližně měsíční rekonvalescence.
„Doba léčby pro hráče v poli trvá v takových případech obvykle dva až tři týdny. U gólmanů to ale vzhledem k jejich specifickým pohybům bývá delší,“ citoval slova trenéra Tryskáčů list Winnipeg Sun.
Od začátku letošní sezóny působil Pavelec na farmě v záložním celku Manitoba Moose (AHL), kde čekal na svou šanci a ta přišla v polovině ledna. Mistr světa z roku 2010 tak odchytal svůj první zápas tohoto ročníku NHL až 18. ledna proti Arizoně.
Pavelec v něm zneškodnil 30 střel Coyotes a dovedl Tryskáče k výhře v poměru 6:3. Po utkání byl vyhlášen druhou hvězdou večera. „Jít na farmu v takové fázi kariéry je ponižující, ale vypořádal se s tím správně, aby byl připraven na svou šanci. Jsem za něho šťastný,“ uvedl tehdy na jeho adresu Maurice.
Před svým zraněním nastoupil Pavelec k osmi zápasům, v nichž zaznamenal čtyři výhry, úspěšnost jeho zákroků činí 88,8 % a průměr inkasovaných branek na zápas 3,55. Devětadvacetiletému gólmanovi běží poslední rok pětiletého kontraktu s Jets, který mu v tomto ročníku zajišťuje příjem 4,75 miliónu dolarů.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -