- Reklama -

Pavelec už se rozhodl. S hokejem je konec

- Reklama -

Fanda NHLUž je rozhodnuto. Po jedné rozporuplné sezoně v dresu New York Rangers na žádného z generálních manažerů v NHL dojem neudělal, rozhodl se tedy, že svoji profesionální hokejovou pouť skončí. Ondřej Pavelec již dříve avizoval, že pokud se nedočká angažmá v nejprestižnější hokejové lize světa, hrát v Rusku nebo jinde v Evropě jej neláká.
Informaci o svém konci oznámil serveru isport.cz. Navždy se tak jeho bilance v NHL zastaví těsně před metou čtyř stovek odchytaných zápasů. Postupně prošel šatnami dnes již zaniklého klubu Atlanta Trashers, Winnipegu Jets a New Yorku Rangers. Za českou reprezentaci si zachytal na dvou olympiádách, Světovém poháru a čtyřech mistrovstvích světa. Ze šampionátu v roce 2010 si přivezl zlatou medaili, o rok později z Bratislavy bronz.
Mezi českými brankáři je v současnosti na třetím místě v počtu odchytaných utkání v NHL za Dominikem Haškem a Tomášem Vokounem. Ve vyřazovací části ale odchytal pouhé čtyři zápasy a to v sezoně 2014-2015.
V zámoří získal v roce 2008 Calder Cup, trofej udělovanou vítězům nižší AHL. V české extralize naskočil do pouhých 14 utkání v dresu Bílých tygrů z Liberce, když byla severoamerická soutěž zastavena kvůli stávce. Kladenský rodák během výluky v sezoně 2012-2013 odchytal ještě šest zápasů ve finské lize za Pelicans Lahti.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -