- Reklama -

Penguins nastoupí v neděli proti Floridě opět bez Malkina

- Reklama -

Hokejisté Pittsburghu nastoupí v dnešním utkání proti Floridě zřejmě opět bez Jevgenije Malkina, kterého v posledních dnech trápí blíže nespecifikované zdravotní potíže v horní části těla. Ruský centr vynechal i páteční duel Penguins s New Jersey Devils (6:4).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Jeho stav se postupně zlepšuje. V sobotu dokonce trénoval s týmem, jeho návrat do sestavy Tučňáků ale údajně ještě není na pořadu dne.
„Každým dnem je to lepší a lepší,“ řekla zámořským novinářům jedna z hlavních hvězd pittsburghské ofenzivy. „Už se cítím trošku lépe, ale v neděli bych ještě nemohl pořádně hrát. Pravděpodobně nenastoupím. Na uzdravení potřebuji trochu víc času.“
Malkin se zranil v pondělí v Calgary (3:4sn) při blokování střely soupeře. „Obvykle střely protivníků neblokuji, ale ztratili jsme puk ve středním pásmu a Flames se pak na dlouhou dobu usadili v naší třetině. Všiml jsem si, jak se jejich útočník napřahuje a snažil jsem se jeho ránu zablokovat. Nebyl to nejlepší nápad, ale v tom okamžiku jsem jednal instinktivně,“
I přes bolesti nastoupil rodák z Magnitogorsku ve středečním klání na ledě Philadelphie (0:4). „Hrál jsem s tím v následujícím utkání, ale nebylo to ono. Bolí mě to. Nemohu střílet, cítím bolest v oblasti ramene,“ konkretizuje své obtíže.

Malkinovo zranění by ale nemělo být vážné. Podle trenéra Pittsburghu Mikea Sullivana by třicetiletý centr měl být brzy v pořádku.
„Nemyslím si, že jde o dlouhodobou záležitost. Uvidíme, jak se bude cítit v neděli ráno. Každopádně jsme tomuto zranění přidělili status „day-to-day“. To znamená, že by se měl dát do kupy v řádu několika dní. Doufá, že se vrátí co nejdříve,“ přeje si Sullivan.
S devíti kanadskými body je Malkin momentálně šestým nejproduktivnějším hráčem soutěže. V 62 utkáních nasbíral 72 bodů za 33 branek a 39 přihrávek. Ve střelecké tabulce mu patří čtvrtá příčka.
„Samozřejmě, že chci hrát, ale sezóna je dlouhá a nyní se snažím připravit na play off. Začnu hrát, až budu cítit, že jsem v naprostém pořádku a doufám, že to bude brzy,“ uzavírá Malkin, jenž mezi 26. lednem a 11. únorem vynechal sedm utkání kvůli zranění v dolní části těla.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -