- Reklama -

Penguins vstoupí do play off i s Malkinem

- Reklama -

Jevgenij Malkin se po téměř měsíční absenci vrací do sestavy Pittsburghu. Ruský hokejista si v zápase na ledě Calgary (13. března) přivodil zranění v horní části těla (při blokování střely) a po duelu ve Philadelphii (15. března) už byl mimo hru. V dnešním prvním utkání Penguins v play off NHL proti Columbusu by ale již měl nastoupit.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Zítra už budu určitě hrát. Měl jsem pár dní navíc, abych se dal do pořádku. Jsem připravený hrát,“ ujistil fanoušky Tučňáků rodák z Magnitogorska, který bez potíží a úlev zvládl celý úterní trénink mužstva.
V závěru základní části soutěže vynechal Malkin třináct zápasů. Sedm z nich Penguins vyhráli a v naprosté pohodě dokráčeli k postupu do play off. Odměnou za jejich celoroční konzistentní výkony jim bylo druhé místo v tabulce Východní konference a jistota toho, že začnou vyřazovací boje na domácím ledě.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„V prvním utkání po dlouhé herní pauze to bude těžké, ale pokusím se ze sebe vydat to nejlepší, abych pomohl týmu a spoluhráčům. Tři týdny jsou dlouhá doba. Nebude to lehké, ale s tím nic neuděláte. Musíte prostě hrát naplno,“ uvedl třicetiletý centr.
Větší čas z úterního tréninku absolvoval v útočné trojici s Bryanem Rustem a Philem Kesselem. Při nácviku přesilovek byl Malkin součástí speciální formace, kterou tvořili Sidney Crosby, Patric Hornqvist, Justin Schultz a Kessel.
„Malkin je jedním z nejlepších hráčů na světě,“ řekl Kessel. „Jsem rád, že je v týmu, s ním jsme vždycky mnohem silnější. Jde o opravdu špičkového a výjimečného hráče. Je úžasné, co dokáže dělat. Jsem si jistý, že bude na středeční zápas připravený.“
I přes návrat Malkina budou trenéři Pittsburghu postrádat několik kmenových hráčů. Mimo hru zůstávají Kris Letang, Carl Hagelin, Chris Kunitz a Chad Ruhwedel.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -